ПоддержатьУкраїнська

Українцям знову підвищили ціну на газ

StopCor
StopCor

StopCor

Українцям знову підвищили ціну на газ

Вартість газу продовжує рости. НАК "Нафтогаз" оголосив про чергове підвищення тарифу на блакитне паливо. Відтепер українцям доведеться платити за новими розцінками. 

Новину передає прес-служба НАК "Нафтогазу".

Стало відомо, що із 1 червня поточного року в Україні збільшать ціну на газ промисловим споживачам. І це, у порівнянні із квітневими розцінками, – на 8,9% більше. Отож, ціна на блакитне паливо збільшиться на 810 гривень: до 9 952,8 гривні за 1 тисячу кубометрів з ПДВ.

У НАК "Нафтогаз" зауважують, що така ціна актуальна для тих, хто закуповує газ по передоплаті в обсязі більш як 50 тисяч кубометрів на місяць, проте лише у тому випадку, коли немає заборгованості. Що ж стосується інших споживачів, то для них вартість збільшиться на 8,5% – 852 гривні – до 10893,6 гривні за 1 тисячу кубометрів з ПДВ.

До слова, перше підвищення ціни на газ було з травня цього року. Вартість блакитного палива стала на 5,5% більша. А з квітня більше платити за газ почали промисловці: на 10%.

Відзначимо, нещодавно депутати заявили, що підніматимуть плату за газ поступово. Це допоможе зменшити тиск на населення, а також виконати умови МВФ для отримання наступного кредиту. Так, упродовж 1,5 року ціна на блакитне паливо буде підвищена на 16%.

Другие новости