ПоддержатьУкраїнська

В Глухові шахраї ошукали двох літніх жінок

StopCor
StopCor

StopCor

В Глухові шахраї ошукали двох літніх жінок

Загалом зловмисники збагатилися на 16 400 гривень.

До Глухівського відділу поліції звернулась 79-літня жінка. Старенька розповіла, що до неї зателефонував невідомий чоловік, який представився працівником поліції, і повідомив про ДТП з летальними наслідками, яке нібито вчинив її онук. За словами додзвонювача, аби "вирішити" питання про непритягнення молодого чоловіка до відповідальності, потрібно переслати на певний рахунок 1000 доларів США. Оскільки таких грошей бабуся не мала, "поліціянт" погодився на половину зазначеної суми, повідомляє Depo.Суми з посиланням на Сектор комунікації ГУНП в Сумській області.

Перевівши гроші, старенька зателефонувала онуку, аби впевнитись, що у того все гаразд, і лише тоді дізналась, що стала жертвою шахрайства.

Того ж дня до поліції за допомогою звернулась ще одна жителька Глухова, чий рахунок спустошили "псевдо банкіри". На її мобільний зателефонував невідомий чоловік і назвався працівником одного з ведучих українських банків. Він повідомив, що рахунок клієнтки заблоковано. Для відновлення того, аби поновити його обслуговування, вона повинна назвати код, що прийде на її телефон в SMS-повідомленні. Довірлива жінка виконала прохання "банкіра", і в результаті втратила 3 500 гривен заощаджень.

За обома фактами працівники Глухівського відділу поліції відкрили кримінальні провадження за ознаками ч.1 ст. 190 КК України (шахрайство), та вживають заходи щодо розшуку та встановлення зловмисників.

Другие новости