ПоддержатьУкраїнська

В одеському дитячому будинку стався спалах COVID-19

StopCor
StopCor

StopCor

В одеському дитячому будинку стався спалах COVID-19

В Одесі в дитячому будинку "Перлина" виявлено спалах коронавірусу.

 Фото: CNN

Як передає кореспондент "УНІАН", про це журналістам повідомила директор департаменту освіти і науки Одеської міської ради Олена Буйневич.

За її словами, після того, як захворів один із співробітників "Перлини", в установі провели обстеження всіх дітей та працівників. В цілому зроблено близько 70 тестів.

"Встановлено, що носіями вірусу є 15 дітей і двоє дорослих. Усі почуваються задовільно і симптомів респіраторного захворювання не мають", - сказала Буйневич.

Проте, за її словами, сьогодні прийнято рішення про ізоляцію тих, у кого виявлено коронавірус. Крім того, уся установа переходить в режим обсервації - працюватиме в закритому режимі. За словами керівника департаменту, дітей та дорослих забезпечать усім необхідним - насамперед медичним обстеженням, а також продуктами харчування, засобами гігієни тощо.

Як повідомили в мерії міста, за інформацією Одеського обласного лабораторного центру МОЗ України, станом на ранок 16 липня в Одеській області лабораторно підтверджено 2378 випадків COVID-19. З них 591 осіб - жителі Одеси.

За останню добу в регіоні зареєстровано 63 нових випадки захворювання, з них 30 - в одеситів, 33 - у жителів районів області.

Другие новости