ПоддержатьУкраїнська

В Україні відбулось масове замінування аеропортів

StopCor
StopCor

StopCor

В Україні відбулось масове замінування аеропортів

Ряд українських аеропортів припинив роботу через повідомлення про замінування. Почалась евакуація людей. Крім того, з літаків, які прибувають до місця призначення, не випускають пасажирів.

Новину передає "Преса України".

10 листопада одразу дев’ять аеропортів України почали перевіряти правоохоронці, вибухотехніки та кінологи. За попередніми даними, анонім попередив, що аеропорт "Одеса" замінований. Повідомлення надійшло об 11:41 год.

"Сьогодні об 11: 41 за київським часом надійшло повідомлення про замінування обох термінальних комплексів Міжнародного аеропорту "Одеса" і однієї машини, що стоїть на стоянці", – зазначили у прес-службі аеропорту.

Як результат, людей евакуювали, а територію аеропорту почали перевіряти.Через 10 хвилин, об 11:51 год, аналогічна інформація поступила щодо "Міжнародного аеропорту Запоріжжя". Тут також була проведена евакуація персоналу та пасажирів. Крім того, всі рейси скасували. З літаків, які встигли прибути в запорізький аеропорт, довгий час не випускали людей.

Пізніше стало відомо, що зловмисники замінували також аеропорти "Чернівці", "Вінниця", "Івано-Франківськ", "Рівне", "Херсон", "Дніпро" та "Харків". Поліція почала перевіряти інформацію щодо цих аеропортів. До слова, всього в Україні 19 діючих аеропортів, не враховуючи ті, які знаходяться на окупованих територіях.

За попередніми даними, анонім заявляв правоохоронцям, що біля аеропорту знаходиться замінований автомобіль. Прес-секретар Національної поліції України Ярослав Тракало заявив, що інформація щодо трьох аеропортів не підтвердилася. Мова йде про аеропорти у Вінниці, Чернівцях та Дніпрі.

Другие новости