ПоддержатьУкраїнська

В Україні з 1 травня зростуть мінімальні пенсії

StopCor
StopCor

StopCor

В Україні з 1 травня зростуть мінімальні пенсії

Уряд розпорядився підвищити прожитковий мінімум громадян України. Відповідно зростуть й мінімальні пенсії. Нововведення почне діяти вже з 1 травня.

В Україні з 1 травня зростуть мінімальні пенсії

Новину повідомляє прес-служба Кабміну.

1 травня ц.р. відбудеться перше підвищення прожиткового мінімуму та мінімального розміру пенсій.

"У Державному бюджеті України на 2017 рік зафіксоване підвищення прожиткового мінімуму і мінімального розміру пенсій двічі протягом року – з 1 травня 2017 року і з 1 грудня 2017 року", – повідомив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко.

"Тобто для 8 млн пенсіонерів, розмір пенсійних виплат яких залежить від мінімальної пенсії, зросте щонайменше на 10%. Це та мінімальна програма підвищення соціальних стандартів на цей рік, яка на сьогодні вже зафіксована", – наголосив Павло Розенко.

За його словами, прожитковий мінімум для непрацездатних осіб (мінімальна пенсія) з 1 травня 2017 року буде становити 1312 грн, а з 1 грудня – 1373 грн.

Нагадаємо, у 2017 році уряд запланував підвищити українцям розмір пенсійного забезпечення, але далеко не всім. Питання про індексацію на 10,1%, а також сучасний підхід до соціальних виплат поки знаходиться на стадії опрацювання.

Другие новости