ПоддержатьУкраїнська

Вбивство українців у колонії ОРДО розглянуть на засіданні ТКГ

StopCor
StopCor

StopCor

Вбивство українців у колонії ОРДО розглянуть на засіданні ТКГ

Про це в коментарі телеканалу "Дом" повідомила представниця окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) української делегації в ТКГ Тетяна Іванова, передає Укрінформ.

"Це велика трагедія, це громадяни України. І навіть якщо людина скоїла злочин, це не означає, що вона позбавлена або уражена у всіх інших цивільних правах. Крім того, що вона позбавлена волі. І за цих людей слід боротися теж", — сказала Іванова, наголосивши, що процес передання засуджених з ОРДЛО на підконтрольну Україні територію заблокований окупаційною владою.

При цьому вона не виключила, що це питання буде обговорюватися на найближчому засіданні підгруп ТКГ, яке заплановане на 25 серпня.

"Тому, якщо є можливість зараз звернутися до родичів людей, які там відбувають покарання, я дуже прошу, щоб вони перевірили цю інформацію — чи дійсно їхні рідні не хочуть відбувати покарання на підконтрольній території. Оскільки я знаю, що дуже багато випадків, коли ця інформація є неправдивою... І я прошу родичів: якщо ви знаєте про те, що ця інформація є неправдивою, зверніться до Координаційного центру, до СБУ для того, щоб ваших родичів включили в списки на обмін. Це може зберегти їм життя", — наголосила представниця української делегації в ТКГ.

Вона також висловила сподівання, що найближчим часом буде розблоковано процес обміну утримуваними особами.

Як повідомлялося, 9 серпня уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повідомила, що в Кіровській виправній колонії №33, розташованій в місті Хрестівка (колишнє Кіровське) на непідконтрольній Україні частині Донецької області, були вбиті троє громадян України.

За даними омбудсмена, зараз переведення з колоній в ОРДЛО на підконтрольну територію очікують 450 громадян України, серед них 70 засуджені на довічні терміни. Однак окупаційна влада заблокувала цей процес.

Джерело: Укрінформ

Другие новости