ПоддержатьУкраїнська

Війна з Росією: оперативна інформація з регіонів (оновлюється)

Марина Титова
Марина Титова

Шеф-редактор

Війна з Росією: оперативна інформація з регіонів (оновлюється)

Третій день триває війна України з Росією. По всій державі тривають бойові дії - чутно вибухи ракет та обстріли. Сотні автомобів військової техніки РФ та десятки тисяч солдат намагаються захопити наш народ. Збройні сили України віддано тримають оборону, знищують ворога та відвойовують міста, які намагався захопити окупант. Ситуація змінюється щохвилини, тож "СтопКор" веде щоденний дайджест подій з регіонів. Інформують - осередки ВГО "Стоп корупції".

 Дайджест ''СтопКора'' оновлюється упродовж дня

Кременчук, Полтавська область

08:30

Станом на 8:30 в місті спокійно. Ніч теж пройшла без ворожих атак. Жодних пострілів та вибухів не було. Найближче місто, яке піддалося бомбуванню - це Миргород, Полтавської обл. Там ворог атакував аеродром. Повідомляє представник ВГО "Стоп корупції" Юрій Браташ.

19:50

Як повідомляє представник ВГО Стоп корупції Юрій Браташ, ситуація в місті спокійна. Багато так званих міток, люди організовано їх знищують. Біля воєнкомата було затримано ворожого диверсанта, який робив фото та моніторив ситуацію.

Марганець, Дніпропетровська область

08:35

В місті тихо, ніч пройшла спокійно, жодних пострілів чи вибухів. Повідомляє член місцевого осередку ВГО "Стоп корупції" Роман Лук'яненко.

20:14

Неподалік Марганця, що на Дніпропетровщині зафіксовано навалу російської техніки. Зокрема, було помічено установки, схожі на "Смерчі" та "Урагани". А також російські танки. Повідомляє "СтопКор" із посиланням на місцевий осередок ВГО "Стоп корупції".

 Російські танки на Дніпропетровщині Фото: скриншот
 Ворожа техніка біля Марганця Фото: скриншот

Бердичів, Житомирська область

10:20

Як повідомляє представник ВГО "Стоп корупції" в місті та передмісті ситуація станом на 10:20 спокійна. Іноді вмикаються сирени. Вночі було помічено авіацію.

12:19

Станом на 12:19 в Бердичеві затримано диверсанта, який малював мітки біля 4 школи. Повідомляє місцевий представник ВГО "Стоп корупції" Станіслав Лужанський

Монастирище, Черкаська область

08:45

Напруження в місті наразі немає, люди гуртуються. Передає осередок “Стоп корупції” з міста Монастирище Юрій Заворотній.

19:49

Вночі була сирена, але по місту атак з повітря не було. Атакували аеродром в Умані. Станом на 19:49 в місті тихо. Була спроба висадки десанту для захоплення аеродрому в Умані, але спроба окупантів виявилась марною.

"Є інформація що в місті працюють 2-3 ДРГ ворога, перевіряємо, відпрацьовуємо. Тероборна сформована і повністю укомплектована. Було знешкоджено 2 мітки, піднімали в повітря коптер, аби промоніторити мітки на дахах житлових будинків. Міток там не виявлено", - повідомляє місцевий представник ВГО "Стоп корупції" Юрій Заворотній.

Київ та область

10:30

В районі Петропавлівської Борщагівки чутно гради.

14:02

У Києво-Святошинському районі все спокійно, жодних мародерств, каже журналістка "СтопКору" Марія Гураль.

Тернопіль

9:00

Ніч пройшла спокійно, звуків сирен не було. Осередок "Стоп корупції" стовідсотково вступив у лави тероборони. Долучилися до патрулювання та облаштування блокпостів. Голова Тернопільського відокремленого підрозділу ВГО «Стоп корупції» Микола Сивирин повідомив, що місто активно готується до оборони.

Олевськ, Житомирська область

9:00

Як повідомив голова відокремленого підрозділу ВГО «Стоп корупції» у місті Олевськ Олександр Ігнатьєв, станом на 9:00 у місті спокійно. З білоруських кордонів зникла ворожа техніка. Місцеві кажуть, що вони змінили місце дислокації.

Володимир, Волинська область

«Станом на 19:00 у місті ситуація спокійна. Вдень відбувались навчальні тривоги. На центральній вулиці міста активісти з правоохоронцями засипали мітки на дорозі. Ще одну підозрілу особу без документів відвели в комендатуру. Силами теріторіальної оборони в районі Шацьких озер було збито безпілотник», - повідомив голова Володимир-Волинського відокремленого підрозділу ВГО «Стоп корупції» Сергій Радкевич.

 Збитий російський безпілотник Фото: СтопКор

Ізюм, Харківська область

08:50

Як повідомив голова відокремленого підрозділу ВГО «Стоп корупції» у місті Ізюм Юрій Козлов, там наразі зберігається тиша. Російська техніка відсутня.

13:52

Як повідомив голова відокремленого підрозділу ВГО «Стоп корупції» у місті Ізюм Юрій Козлов, позиції селища Савинці та Балаклія опинились під контролем загарбників. Щодо міста Ізюм, там наразі почали лунати сирени та 2-3 рази пролунали вибухи.

Попільня, Житомирська область

09:03

Як повідомив голова відокремленого підрозділу ВГО «Стоп корупції» у місті Попільня Валенитин Кушнір, загалом ситуація у місті спокійна. Місцеві чергують. Літають дрони (чиї, люди не знають).

Кропивницький

13:52

Як повідомив голова відокремленого підрозділу ВГО «Стоп корупції» у місті Кропивницький Віктор Дудін, у Знам'янці висадився ворожий десант. Також, виявили диверсантів. Наші хлопці працюють, аби знешкодити ворога.

Попередня інформація не підтвердилась. Про це щойно повідомив голова відокремленого підрозділу ВГО «Стоп корупції» у місті Кропивницький Віктор Дудін.

Харків

9:00

Ніч була тихою. Були зіткнення на кордоні з РФ, чутно було стрілянину. Вчора було кілька прильотів урагану, гради. Зранку тихо.

13:00

"Чути сильні вибухи, у сторону центру пролетіла авіація", - голова осередку ВГО «Стоп Корупції» в місті Харків Сергій Усов.

16:50

"У нас неспокійно. Гуркіт, повітряна тривога", - голова осередку ВГО «Стоп корупції» в місті Харків Сергій Усов.

19:20

"Багато вистрілів, вікна трясуться, працює град", - каже активіст громадської організації.

20:17

"Знаряди летять у житлові квартали. Є загиблі", - повідомляє голова місцевого осередку організації Сергій Усов.

Суми

7:00

Приблизно о 7.00 через Тростянець на Суми прослідувала велика колона бензовозів у супроводі бронетехніки. Паливо зараз для росіян важливіше за все. Інформація від Олександра Такули.

Дайджест новин у регіонах за 24 та 25 лютого можна подивитися тут.

Святогірськ

13:00

"В Святогірську все спокійно, під контролем. Наразі спекотно під Ізюмом, ідуть бої в Бугаївці та Балаклії Харківської області", - голова осередку ВГО «Стоп Корупції» в місті Святогірськ Володимир Рибалкін.

17:00

"У нас все спокійно. Найгірше зараз між Харковом та Ізюмом, тривають бої. В самому Святогірську все тихо. Було кілька повідомлень щодо підозрілих людей, виїхавши на місце з’ясовувалось, що це просто люди з низькою соціальною відповідальністю. Просимо місцеве населення не виходити на вулиці в вечірній час», - голова осередку ВГО «Стоп Корупції» у місті Святогірськ Володимир Рибалкін.

19:28

За словами активіста, на в‘їзді до Святогірська було виявлено велику кількість пляшок із невідомою речовиною.

"Зараз намагаємось з‘ясувати що це та ким було залишено. Також посилились повідомлення про підозрілих людей, яких бачать в місті", - повідомив Рибалкін.

20:20

"Все спокійно. Єдине, що Святогірська Лавра принципово не вимикає світло. З ними зв‘язувались та просили його вимкнути, проте вони цього не роблять" - наголошує стопкорівець Рибалкін.

Львів

19:20

"Все тихо, без змін. Облаштовуємо сховища", - каже голова осередку ВГО «Стоп Корупції» у місті Львів Віктор Палас.

Другие новости