ПоддержатьУкраїнська

Військовий облік для жінок: у 2022 обійдеться без штрафів

Артем Некрасов
Артем Некрасов

Журналист, редактор

Військовий облік для жінок: у 2022 обійдеться без штрафів

У Міністерстві оборони заявили, що протягом усього 2022 року штрафи за відсутність обліку у військкоматі для жінок певних професій не будуть застосовуватися.

 У 2022 році жінок не будуть штрафувати за відсутність обліку у військкоматі Фото: ''Бабель''

“До кінця 2022 року жоден керівник підприємства, організації, де працюють жінки, а також самі жінки, які повинні ставати на військовий облік, до жодної відповідальності притягуватися не будуть”, — заявив начальник управління персоналу штабу КСВ ЗСУ полковник Роман Горбач під час брифінгу.

Зазначимо, з 2023 року жінки певних професій можуть отримати штраф від 510 до 850 гривень за відсутність обліку у військкоматі. За повторне порушення протягом року штраф збільшиться до 850-1700 гривень.

Роботодавці, які мають у своїй компанії жінок без обліку у військкоматі, можуть отримати штраф від 3 400 до 5 100 гривень. За повторне порушення — від 5 100 до 8 500 гривень. 

Нагадаємо, Міноборони ухвалило рішення ставити на військовий облік жінок певних професій. Список у сотні разів ширший за попередній. Документ набув чинності 17 грудня.

До переліку увійшли 35 галузей господарської діяльності та сотні різноманітних професій – від громадського харчування до видавництва та поліграфії. Завдяки цьому на військовому обліку мають перебувати як керівництво підприємств зазначених галузей, так і співробітниці робочих професій та спеціалісти.

Також у Міністерстві пояснили, які документи необхідно буде взяти жінкам для постановки на військовий облік.

Другие новости

Земля, имение и квартиры в Киевской области: журналисты посетили владение заместителя командующего НГУ Билоуса (фото)

Земля, имение и квартиры в Киевской области: журналисты посетили владение заместителя командующего НГУ Билоуса (фото)

Журналисты СтопКора приехали к заместителю командующего Нацгвардией Билоусу, чтобы спросить о скандальном приобретении формы для НГУ и его декларации