ПоддержатьУкраїнська

Волиняни-протестувальники вимагали звільнення нового начальника митниці

StopCor
StopCor

StopCor

Волиняни-протестувальники вимагали звільнення нового начальника митниці

Декілька сотень мітингувальників вимагали звільнення новопризначеного начальника митниці. Спочатку акція була мирною, та згодом люди у балаклавах увірвалися у приміщення самої митниці. Три тижні поспіль під стінами митниці збиралися мітингувальники.

Сьогодні ж активісти перейшли до радикальних дій. В обід до приміщення митниці приїхали шість автобусів. З них вийшло приблизно чотириста чоловіків. Спочатку вони перекрили міжнародну трасу Київ-Ковель-Ягодин. А згодом – оточили адмінприміщення.

У невеличку прохідну набилося майже сорок чоловіків. Спочатку вони розтрощили це приміщення, а потім ще півгодини бігали кабінетами і ламали усе, що траплялося на шляху. Розбіглися лише тоді, коли до митниці приїхали поліцейські, – інформує видання "Страйк".

Нападники не були озброєні – з кулаками на працівників митниці не нападали. Але спроби зупинити їх і втихомирити – були марними. Вдалося це лише поліції. Коли правоохоронці приїхали до митниці – нападники почали тікати.

Поліцейські бігали за нападниками майже десять хвилин. Активісти у свою чергу – відбивались. Порушено три кримінальних провадження – за хуліганство, напад на поліцейського і напад на державну будівлю.

Попри акції протесту йти з посади начальник митниці Олександр Шавлак не хоче. Нагадаємо, працівники волинської митниці не сприймають новопризначеного керівника, якого Київ направив на кордон із Чернігівщини, мовляв тут і своїх вистачає. А ще тутешні митники нарікають на постійну реорганізацію, через яку начебто і не можуть працювати ефективно.

Другие новости