ПоддержатьУкраїнська

Впродовж року українським громадянам двічі підвищуватимуть пенсійні виплати

StopCor
StopCor

StopCor

Впродовж року українським громадянам двічі підвищуватимуть пенсійні виплати

У нинішньому році пенсії українських громадян будуть підвищувати два рази – з першого травня і з першого грудня. Вони виростуть на одинадцять відсотків.

Про це в ході брифінгу, 13 січня, заявив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко, передає "Преса України".

"Наступне підвищення пенсійних виплат відбудеться 1 травня й 1 грудня 2017 року. В середньому пенсійні виплати будуть зростати на 11%", - сказав він.

За словами віце-прем'єр-міністра, виплата пенсій буде здійснюватися в повному обсязі, навіть з урахуванням дефіциту Пенсійного фонду. Уряд у 2016 році в два рази зменшив єдиний соцвнесок для підприємців, до 22 відсотків, і таким чином буде домагатися легалізації бізнес-діяльності, додав він.

З приводу закриття "діри" в Пенсійному фонді, Розенко заявив, що в 2016 році вона сягала 156 мільярдів гривень. Десь таку ж суму, уряд, за його словами, виділяв з державного бюджету. У 2017 році ці надходження сягнуть 142 мільярдів гривень, стверджує він.

Шляхом виведення бізнесу з тіні, збільшення мінімалки, а також підняття зарплат в бюджетній і небюджетних сферах, уряд скоротить в нинішньому році дефіцит бюджету Пенсійного фонду приблизно на дванадцять мільярдів гривень, резюмував віце-прем'єр-міністр.

Другие новости