ПоддержатьУкраїнська

З весни призовників з Криму відправлятимуть служити по всій Росії

StopCor
StopCor

StopCor

З весни призовників з Криму відправлятимуть служити по всій Росії

Починаючи з весняного призову 2017 року, жителів окупованого Криму будуть відправляти на службу у військові частини по всій території Росії.

Про це повідомив начальник головного організаційно-мобілізаційного управління Генштабу Збройних сил Росії Василь Тонкошкуров. Новину передає «Преса України».

Генерал-полковник нагадав, що до 1 січня 2017 року діяли обмеження стосовно військової служби в Криму. Так, кримчани направлялися лише у ті військові частини, що знаходяться на півострові. При цьому, Росія уже два роки проводить призов до своєї армії в українському Криму.

Уже з поточного року, тобто з весни, призовників з Криму будуть відправляти по регіонах Росії в залежності від потреб тих чи інших військ.

«Для забезпечення прав громадян, які проживають в цих суб'єктах (Крим та Севастополь – ред.), у 2014 році був прийнятий федеральний закон, відповідно до якого за ними збережені всі відстрочки, раніше надані їм за законодавством України, а вимушені переселенці та біженці, які отримали громадянство Російської Федерації, отримали право на відстрочку від призову на військову службу», - пояснив Тонкошкуров.

Другие новости