ПоддержатьУкраїнська

За спробу викрадення восьмирічної дівчинки на Чернігівщині чоловіку дали три роки тюрми

StopCor
StopCor

StopCor

За спробу викрадення восьмирічної дівчинки на Чернігівщині чоловіку дали три роки тюрми

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

"Ювенальний прокурор Офісу генерального прокурора відстояв у Верховному Суді позицію щодо призначення покарання чоловіку, який намагався викрасти восьмирічну дівчинку (ч.3 ст. 15, ч. 2 ст.146 Кримінального кодексу України)", - ідеться в повідомленні.

У суді доведено, що, проїжджаючи в одному із сіл Чернігівської області, громадянин у стані алкогольного сп’яніння зупинився біля малолітніх сестер, які поверталися додому, та запропонував їм заробити грошей.

Почувши відмову, чоловік вийшов із машини й почав тягнути за руку молодшу дитину до автомобіля. На крики старшої сестри про допомогу відгукнувся знайомий дітей 17-річний юнак, який побіг до машини рятувати дівчинку. Побачивши це, чоловік відпустив її та поїхав з місця події.

Як з'ясувалося, до спроби викрасти дитину засуджений того ж дня пропонував інтимні послуги за гроші двом жінкам.

За даними ОГП, суд першої інстанції засудив зловмисника до одного року позбавлення волі. Однак ювенальний прокурор не погодився з призначеним покаранням, оскільки воно "не відповідало тяжкості вчинення злочину, за своїм розміром було явно несправедливим через м’якість та не було необхідним і достатнім для виправлення й попередження нових злочинів".

У результаті суд апеляційної інстанції повністю підтримав позицію ювенального прокурора та ухвалив рішення – три роки позбавлення волі. Це рішення залишив чинним і Верховний Суд.

Як повідомляв Укрінформ, у Вінницькій області судитимуть обвинуваченого у викраденні та зґвалтуванні одинадцятирічної дівчинки. Слідством встановлено, що в одному із сіл Могилів-Подільського району 2 вересня 2021 року 56-річний чоловік зустрів на вулиці дитину, погрожував їй та силою завіз до себе додому, де силоміць утримував близько двох годин.

Джерело: Укрінформ

Другие новости