ПоддержатьУкраїнська

За вересень окупанти понад 200 разів атакували українські позиції у зоні ООС

StopCor
StopCor

StopCor

За вересень окупанти понад 200 разів атакували українські позиції у зоні ООС

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Український центр безпеки та співпраці.

«У вересні було здійснено загалом 207 атак українських позицій. Від початку перемир’я 27 липня 2020 року ворогом було здійснено близько 2800 обстрілів наших позицій, з них близько 650 – з важкого, забороненого домовленостями озброєння. Натомість українські війська вогонь у відповідь відкривали лише 580 разів», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що доказом постійної російської присутності в районі ООС є новітні безпілотні літальні апарати російської армії “Орлан”, що не лише збирають розвідувальну інформацію, але й коректують вогонь важкої артилерії противника. Десятки таких безпілотників українські військові збили над своїми позиціями. Менші дрони скидають на позиції осколкові міни.

«Всього протягом вересня-жовтня з ворожих безпілотників 11 разів було скинуто міни калібру 82 мм ВОГ-17, внаслідок чого поранено 6 українських бійців, пошкоджено 14 автівок наших військових і цивільна інфраструктура», - наголошується в повідомленні.

Крім того, зазначається, що все більше ворог використовує високоточну зброю. Зокрема, окупанти використовують протитанкові керовані ракети по всій лінії фронту.

Більш відчутну роль почали відігравати снайперські групи з Росії на ротаційній основі. З початку 2021 року зафіксовано 63 застосування снайперських пар, внаслідок чого загинуло 26 українських військових, 12 отримали поранення.

Як повідомляв Укрінформ, протягом минулої доби, 7 листопада, з боку російсько-окупаційних військ було зафіксовано 14 порушень режиму припинення вогню. Загинув один український військовослужбовець, ще двоє зазнали поранень.

Джерело: Укрінформ

Другие новости