ПоддержатьУкраїнська

Загублений край – губернатора Чернігівщини звинувачують у корупції та рейдерстві

StopCor
StopCor

StopCor

Загублений край – губернатора Чернігівщини звинувачують у корупції та рейдерстві

Чернігівщина – цей багатий край із давньою історією стабільно займає останні місця за рівнем соціально-економічного розвитку. Гірше в Україні живеться тільки в тих областях, де відбуваються бойові дії. Тим часом губернатор найбіднішої області Валерій Куліч задекларував понад тридцять мільйонів гривень. З власних джерел «СтопКор» отримав інформацію про можливе звільнення пана Куліча з посади, яку сам одіозний губернатор заперечує.

Аби дослідити ситуацію в регіоні, журналісти «Стоп Корупції» зв’язалися з місцевими активістами. Одразу виявилось, що багато хто з них заляканий та відмовляється говорити на камеру. Поза зйомками журналістам переказали страшні речі – буцімто голова області займається рейдерством і тримає для бізнесових потреб цілу приватну армію «тітушок».

Олег Куделя, селищний голова Сріблянської територіальної громади Чернігівської області, який тричі поспіль обирався громадою, розповідає: «І тільки я третій раз вибрався, тільки зачитав присягу, і одразу мені висловили без жодних підстав недовіру. У нас невеличкий населений пункт, депутати, ми спілкуємося. “Нас заставили”. Можливо, Дмитренко, депутат Верховної ради».

Народний депутат Олег Дмитренко разом з Кулічем ще в 2015 році разом намагалися створити в області щось на зразок офшорної зони. Проект щодо «пріоритетних зон» відхилили, та «кругова порука» у владних чинах Чернігівщини нікуди не зникла.

Детальніше про ситуацію в області дивіться в ексклюзивному розслідування «Стоп Корупції». 

https://youtu.be/FgSefvo80uA

Другие новости