ПоддержатьУкраїнська

Заручники неспроможності мера: на Дніпропетровщині жителі міста можуть залишитися без води

StopCor
StopCor

StopCor

Заручники неспроможності мера: на Дніпропетровщині жителі міста можуть залишитися без води

Жителі міста Марганець, що на Дніпропетровщині, можуть залишитися без води через неспроможність міської ради виплатити борг за електропостачання у 27 млн грн. За систематичну несплату заборгованості ДТЕК «Дніпровські електромережі» планує обмежити електропостачання марганецькому водоканалу, що призведе до зупинки роботи підприємства та відключення води жителям міста.

 Марганецький водоканал Фото: СтопКор

Ситуацію «СтопКору» прокоментував голова місцевого осередку ГО «Стоп корупції» Сергій Хникін.

«Коли мер міста Олена Жадько зверталася до Дніпропетровської облради, щоб КП «Виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства» передали на баланс міської ради, вона стверджувала, що це дозволить підприємству працювати успішно, а жителям Марганця знизять тарифи на водопостачання. Але це виявилися звичайні популістські заяви. Міськрада не тільки не погасила попередні борги, але й накрутила нові», – сказав Сергій Хникін.

Понад те, заборгованість за електроенергію – не єдиний борг на підприємстві. Як розповів пан Хникін, співробітникам водоканалу не виплачують заробітну плату в повному обсязі, кошти на модернізацію обладнання та розвиток підприємства не спрямовують.

 Олена Жадько, мер міста Марганець Фото: СтопКор

Олена Жадько ніяк не коментує ситуацію з тим, що місто та сусідні селища можуть залишитися без водопостачання. Як написано на сайті ДТЕК «Дніпровські електромережі», керівництво водоканалу раніше надавало гарантійний лист про погашення заборгованості, але так і не виконало зобов’язання.

«90%, що воду відключать. Ми готуємося та тримаємо питання на контролі», – зазначив Хникін.

Другие новости