ПоддержатьУкраїнська

Завдали шкоди онкохворій: працівники однієї з виправних установ побили ув'язнену

StopCor
StopCor

StopCor

Завдали шкоди онкохворій: працівники однієї з виправних установ побили ув'язнену

Тюремні наглядачі однієї з в'язниць побили онкохвору жінку під час переведення її до іншої установи.

Постраждала вважає, що це помста їй за судовий позов проти тюремників. Про це у себе на сторінці Facebook написала перша заступниця директора ДБР Ольга Варченко.

"Днями розпочали кримінальне провадження за ст. 127 КК України (катування) щодо працівників однієї з установ виконання покарань Державної кримінально-виконавчої служби України.

Приводом послугувало звернення Представника Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Отже, за попередньою інформацією, працівники згаданої установи не забезпечили надання медичної допомоги онкохворій ув'язненій. Жінка подала позов до Європейського суду з прав людини й виграла справу. ЄСПЛ зобов'язав Україну вжити заходів щодо дотримання вимог ст. 3 Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод (далі Конвенція), якою заборонено катування або нелюдське чи таке, що принижує гідність поводження або покарання.

Втім, на цьому історія не завершилася.

Зі слів уповноваженого з прав людини, після вердикту суду онкохвору ув'язнену перевели до іншої установи виконання покарань. Проте під час транспортування працівники установи, які її супроводжували, ймовірно побили її, завдавши тілесних ушкоджень. Як йдеться у заяві, жінка припускає, що у такий спосіб службовці помстилися їй за те, що поскаржилася до ЄСПЛ.

Зараз слідчі Центрального апарату ДБР здійснюють невідкладні слідчі дії й намагаються встановити всі обставини справи", – зауважує Ольга Варченко.

Другие новости