ПоддержатьУкраїнська

Збитки через повінь на заході ФРН сягають десятків мільярдів євро – Лашет

StopCor
StopCor

StopCor

Збитки через повінь на заході ФРН сягають десятків мільярдів євро – Лашет

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW.

Збитки, спричинені негодою й повінню у середині липня у німецькій землі Північний Рейн-Вестфалія, становлять 13 мільярдів євро. Таку попередню оцінку озвучив прем'єр-міністр цієї землі, кандидат у канцлери ФРН від консервативного блоку ХДС/ХСС Армін Лашет (Armin Laschet).

Збитки в сусідній землі Рейнланд-Пфальц є принаймні такими ж високими, тому майбутній національний фонд відбудови має становити від 20 до 30 мільярдів євро, сказав Лашет під час виступу в ландтазі.

Тільки у Північному Рейні-Вестфалії пошкоджено понад 150 шкіл, принаймні вісім з них настільки серйозно, що навіть їхня обмежена робота неможлива, зазначив прем'єр землі. Крім того, було пошкоджено понад 200 дитячих садочків і така ж кількість кабінетів лікарів, а також більш ніж 50 аптек.

«Повінь 14-15 липня була, мабуть, найбільшим стихійним лихом, якого зазнала земля Північний Рейн-Вестфалія за часи існування ФРН. Після всього, що я бачив за останні кілька тижнів, я все ще глибоко вражений»,- наголосив Лашет.

Всі німецькі землі вже заявили про готовність внести необхідну суму в національний фонд відбудови.

«Тому ми вдячні за цю загальнонаціональну солідарність», - наголосив Лашет, цитує інформагенція dpa. Для погодження цього питання потрібна пришвидшена парламентська процедура. За словами Лашета, Бундестаг може обговорити це питання ще в серпні.

Наприкінці липня Асоціація німецьких страховиків оцінила розмір збитків через стихію, що обрушилася на захід Німеччини, в суму до 5,5 мільярда євро.

Як повідомлялося, внаслідок руйнівної повені спричиненої сильними дощами, загинули щонайменше 188 осіб. Доля багатьох людей досі невідома.

Джерело: Укрінформ

Другие новости