ПоддержатьУкраїнська

Зеленський зустрівся з міністром оборони Британії – говорили про флот і Nord Stream 2

StopCor
StopCor

StopCor

Зеленський зустрівся з міністром оборони Британії – говорили про флот і Nord Stream 2

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба глави держави

Зеленський подякував Бену Воллесу за непохитну підтримку з боку Великої Британії незалежності й територіальної цілісності нашої держави у її міжнародно визнаних кордонах. Він привітав підписання українсько-британської двосторонньої Рамкової угоди щодо офіційної кредитної підтримки розвитку спроможностей українського флоту.

«Велика Британія стала нашим ключовим партнером у питанні розбудови українського флоту. Очікую, що майбутні безпекові проєкти, заплановані в межах цієї угоди, будуть ефективно реалізовані», – наголосив Президент.

Глава держави поінформував британського міністра про виклики, які постають перед Україною в районі Чорного та Азовського морів.

Зеленський зустрівся з міністром оборони Британії – говорили про флот і Nord Stream 2

Співрозмовники обмінялися думками щодо міжнародних кроків, необхідних для відновлення безпечного режиму судноплавства в регіоні, та важливості подальшого поглиблення двостороннього співробітництва у сфері безпеки й оборони.

Володимир Зеленський наголосив на необхідності здійснення послідовних кроків з метою забезпечення реалізації прагнень України щодо набуття в недалекій перспективі повноцінного членства в НАТО.

Під час зустрічі Президент зазначив, що Україна намагається активізувати роботу всіх переговорних форматів задля досягнення миру на сході та відновлення суверенітету й територіальної цілісності.

Глава Української держави окремо відзначив нещодавні заяви Прем’єр-міністра Великої Британії та очільниці британського зовнішньополітичного відомства, у яких наголошувалося на підтримці нашої держави в контексті протидії реалізації проєкту «Північний потік – 2».

Фото: president.gov.ua

Джерело: Укрінформ

Другие новости