ПоддержатьУкраїнська

Жителі Криму і окупованих міст Донбасу отримали можливість вступати до українських вишів без ЗНО

StopCor
StopCor

StopCor

Жителі Криму і окупованих міст Донбасу отримали можливість вступати до українських вишів без ЗНО

Абітурієнти з Криму і непідконтрольної частини Донбасу зможуть вступати до українських вишів або ПТУ за спрощеною процедурою.

Без проходження процедури зовнішнього незалежного оцінювання, паспортів і атестатів зможуть вступати на навчання до вищих і середньо-спеціальних навчальних закладів жителі окупованих українських населених пунктів, передає Depo.Донбас.

Видання, посилаючись на інформацію Міністерства освіти і науки, повідомляє, що під час вступу цієї категорії громадян буде не обов'язково мати при собі весь набір стандартних для абітурієнта документів.

"Освітні центри "Донбас-Україна" створюються на базі підконтрольних українській владі ЗВО Донеччини і Луганщини та переміщених ВНЗ. А центри "Крим-Україна" будуть діяти на базі уповноважених ЗВО в різних регіонах", – йдеться в повідомленні МОН.

Для вступу за спрощеною системою абітурієнту потрібно буде приїхати в освітній центр, подати заяву і заповнити освітню декларацію. Після цього пройти державну підсумкову атестацію з 2 предметів (українська мова, історія України) і скласти вступний іспит з одного предмета або пройти творчий конкурс. Також необхідно буде отримати в школі, закріпленій за освітнім центром, тимчасову довідку – її протягом 3 місяців потрібно замінити на документ про освіту державного зразка (атестат).

Також протягом року можна отримати додаток до нього. Для цього треба пройти річне оцінювання на базі загальноосвітнього навчального закладу, який закріплений за освітнім центром.

Другие новости