ПоддержатьУкраїнська

Журналісти "СтопКору" дізнались, як поліція та прикордонники допомагали екс-нардепу здійснити рейдерське захоплення у Харкові

StopCor
StopCor

StopCor

Журналісти 'СтопКору' дізнались, як поліція та прикордонники допомагали екс-нардепу здійснити рейдерське захоплення у Харкові

Активісти «СтопКору» продовжують розслідування того, як колишній народний депутат Віталій Данілов, заручившись впливовими зв'язками, вже декілька років поспіль не дає спокійно працювати харківським бізнесменам, які відмовляються йому підкорятися – зокрема, підприємцям, які працювали під торговою маркою «Сімбол».

Підприємець Жанна Таран добре пам’ятає той день, коли до її магазину несподівано вломилися «зелені чоловічки» з обшуками. Пані Таран працювала в магазині «Сімбол Асорті», який торгував жіночим і чоловічим одягом та аксесуарами. 15 січня 2016 року до магазину прийшли з обшуком київські слідчі та харківські оперативники з ухвалою Київського Печерського суду на проведення обшуків.

В якості причини було пред’явлено претензію Федоровій (Ольга Федорова – власниця бренду «Сімбол», яка відмовилась віддавати частку доходу колишньому нардепові в обмін на «кришування») про несплату податків. Протягом семи днів поспіль у магазині Жанни працювали слідчі, але обшук насправді виявився вилученням товару. «Ніякого обшуку не було, було просто вилучення товару. Потім весь цей товар запакували в чорні пакети, опломбували і вивантажили тут же у нас на другому поверсі, в цьому ж приміщенні, в якому у нас був торговий зал. Тоді опечатали торговий зал, не давали можливості працювати. Магазин завжди був закритий, тут постійно стояла міліція, і з чорного ходу потім сюди завезли товари інших підприємців, які теж працювали під маркою «Сімбол», – розповідає пані Таран.

Той факт, що працівники прикордонної служби України, замість того щоб слідкувати за порядком на кордоні, були присутні на обшуках у магазинах,  підтверджують документи, з якими мали змогу ознайомитись журналісти «СтопКору».

І навіть після того, як у квітні підприємниця отримала рішення суду про те, щоб товар їй повернули, слідчий ще півроку не приходив і не виконував це рішення. Протягом усього часу товар був опечатаний, працівників довелось звільнити, а власниця мала сплачувати за оренду торгового залу – таким чином, бізнес було підірвано. Такі «обшуки» одночасно провели у десяти підприємців, майно вилучили у шести з них. Замовником рейдерського захоплення магазинів їх власники називають екс-нардепа Віталія Данілова.

Нагадаємо, що політична кар'єра В. Данілова почалась у 2007 році, коли той був депутатом від Блоку Юлії Тимошенко В якості народного обранця пан Данілов був не дуже помітним: засідання відвідував нечасто, законотворчої ініціативи не проявляв. Про дружні відносини Віталія Богдановича та Юлії Тимошенко стало відомо у 2014 році. Саме тоді Віталій Богданович зустрічав Юлію Володимирівну з тюрми та на власному авто відвозив в аеропорт.

Деталі цієї справи у власному розслідуванні «СтопКору».

https://youtu.be/hmgkSutroZk

Другие новости