ПоддержатьУкраїнська

Близько 7 тис. співробітників ФСБ дестабілізують ситуацію в Україні, — СБУ

Анастасія Богомолова
Анастасія Богомолова

Все публикации на сайте Стопкор журналистка Анастасия Богомолова

Близько 7 тис. співробітників ФСБ дестабілізують ситуацію в Україні, — СБУ

У Службі безпеки України (СБУ) заявили, що понад 7 тис. співробітників російської ФСБ займаються дестабілізацією внутрішньої ситуації в Україні. 

За даними СБУ, понад 7 тисяч співробітників ФСБ займаються дестабілізацією ситуації в Україні Фото: Vesti

"Сьогодні з території Росії по Україні працюють близько 7 000 співробітників ФСБ", — повідомив керівник Департаменту кібербезпеки СБУ Ілля Вітюк в ефірі телеканалу ICTV.

За цей рік його департаменту вдалося викрити 20 ботоферм із понад 150 тис. акаунтів та 15 мереж антиукраїнських мережевих агітаторів. Ці особи пишуть коментарі, свою оцінку подіям у країні, роблять репости.

Департамент кібербезпеки провів операцію "Армагеддон", щоб припинити діяльність однієї з таких груп, яка перебувала на балансі ФСБ Росії та діяла із території Криму.

"Учасники групи вдирались в об'єкти критичної інфраструктури України, отримували службову та секретну інформацію, яка далі поширювалася у вигідному світлі для країни-агресора тими самими інтернет-агітаторами та підконтрольними телеграм-каналами".

Мета діяльності подібних груп — дестабілізація ситуації в Україні.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, на Херсонщині співробітники Служби безпеки України (СБУ) знешкодили потужну ботоферму спецслужб Росії. Понад 20 тисяч фейкових акаунтів здійснювали інформаційні диверсії проти України.

Другие новости

Россия затягивает процесс возвращения защитников Мариуполя – Лубинец

Россия затягивает процесс возвращения защитников Мариуполя – Лубинец

Уполномоченный Верховной Рады по правам человека Дмитрий Лубинец рассказал о возвращении военнопленных защитников Мариуполя