ПоддержатьУкраїнська

Чиновники Марганця "нагріли" місцевих жителів з опалювальним сезоном

StopCor
StopCor

StopCor

Чиновники Марганця 'нагріли' місцевих жителів з опалювальним сезоном

Жителів Марганця залишили без опалення та з перебоями у постачанні електроенергії. Про це жителі міста повідомили заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Едуарда Кругляка, який приїхав на урочистий запуск першої котельні у місті.

Подробиці повідомляють активісти "Стоп корупції".

"Запланований запуск котельні зайняв більше часу, ніж розраховували марганецькі чиновники. За фактом школа та дитячий садок поруч з новою системою опалення тепла так і не отримали. Зате столичний урядник встиг отримати численні скарги від місцевих жителів, які потерпають від відсутності обігріву у будинках та перебоїв з електропостачанням. Мережі не витримують навантаження, горять запобіжники, виникає висока небезпека пожежі. Урядник відзвітував про підготовку до опалювального сезону, утім на свої питання марганці відповідей так і не отримали. Згодом засідання перевели у закритий режим і усіх сторонніх осіб попросили піти", – зазначають активісти "Стоп корупції".

Нагадаємо, раніше активісти "Стоп корупції" зверталися до президента через махінації влади Марганця із теплопостачанням у місті.

За даними місцевих активістів проекту, міський голова Марганця Олена Жадько одноосібно, без проведення обговорень з територіальною громадою міста, ухвалила рішення про відключення міста від системи централізованого теплопостачання.

"Напризволяще покинуті всі жителі міста, з 5300 сімей, які користувались централізованим теплопостачанням, матеріальну допомогу на встановлення індивідуального опалення видали лише 1400 чоловік! І то – кошти виділені на встановлення електричного опалення, а посилення електричних мереж попередньо не провели. За нашими даними, уже є випадки постійного відключення електрозабезпечення", – описують усі масштаби наслідків рішення міської керманички активісти.

"Під виглядом даної реформи, фірми, наближені до мера, шахрайськими методами, незаконно повирізали металеві теплотраси, пограбували котельні, при встановленні електроопалення в квартирах грабують неосвічених громадян шляхом встановлення неякісного обладнання та замінюють електролічильники без відповідної документації! За свої послуги фірми беруть з громадян кошти. Після звернень громадян про видачу матеріальної допомоги на встановлення опалення працівники виконкому всілякими методами гальмують процес видачі, а так звані бігуни вимагають для мера "відкат" у розмірі 10%. Посилення електромереж будинків Жадько вимагає проводити коштом громадян, при цьому заявляє, що на ці роботи кошти виділені з бюджету Дніпропетровської обласної ради", – розкривають злочинні схеми міської голови активісти "Стоп корупції".

Встановленням модульних котелень для обігріву соціально-побутової інфраструктури міста займається фірма ТОВ "АПС ПАУЕР ТЕХНОЛОДЖИ", яка, за даними "Стоп корупції", зареєстрована лише 25.03.2016р. зі статутним капіталом у 50 000грн., компанія не має ані проектів на котельні, ані ліцензії на теплопостачання, ані тарифу.

Активісти припускають, що фірма фіктивна і діє для відмивання коштів.

Другие новости

Священники ПЦУ проводят богослужения на оккупированных территориях подпольно.

Священники ПЦУ проводят богослужения на оккупированных территориях подпольно.

Несмотря на опасность, которую несет подобная деятельность, священники собирают общину где-то так, чтобы никто не знал об этом

Стало известно, на какую сумму ущерб нанесли вражеские обстрелы энергетике Украины

Стало известно, на какую сумму ущерб нанесли вражеские обстрелы энергетике Украины

Основные повреждения вследствие массированных атак получили объекты тепловой и гидрогенерации, а также системы передачи электроэнергии

Британская разведка: Россия готовит первую мобилизацию на оккупированной части Запорожской области

Британская разведка: Россия готовит первую мобилизацию на оккупированной части Запорожской области

По мнению специалистов, российская мобилизация в этом регионе будет ограничена, потому что многие выехали из Запорожской области.