ПоддержатьУкраїнська

Металошукачі у школах: Венедіктова підтримала ініціативу Київської прокуратури

Марина Титова
Марина Титова

Шеф-редактор

Металошукачі у школах: Венедіктова підтримала ініціативу Київської прокуратури

Очільниця Офісу Генерального прокурора України Ірина Венедіктова підтримала пропозицію Київської міської прокуратури щодо встановлення металошукачів у школах столиці.

Ірина Венедіктова Фото: УП

«Київська міська прокуратура вийшла з гарною ініціативою встановлення металодетекторів у освітніх закладах, і таку практику варто було б розширити на всю Україну. Крім того, потрібно подбати про встановлення камер поблизу шкіл – це допомогло б викривати педофілів, які чатують на учнів», – написала вона у фейсбуці.

Як повідомляв «СтопКор» раніше, дотримання заходів безпеки у закладах освіти Києва планують вивести на новий рівень. Зокрема, встановлять металошукачі у школах, щоб ніхто не міг пронести заборонені предмети всередину.

За словами заступника начальника відділу захисту інтересів дітей та протидії насильству Київської міської прокуратури Олега Талали, металошукачі у школах здатні відрізнити канцтовари від зброї. Оскільки вага зброї є значно вищою. До прикладу, один пістолет важить близько 600-700 грамів.

Варто зазначити, що питання зброї в школах є надзвичайно актуальним. Згадаємо гучну історію з дівчиною в Полтаві, яка пронесла в школу арбалет.

Ще один приклад нещодавно висвітлювали ЗМІ. Тоді йшлося про випадок у столиці, коли жителька Києва Ірина Топчій принесла в Олександрійську гімназію, де навчається її донька, травматичний пістолет. Примітно, що дозвіл на зброю жінка отримала завдяки фейковому журналістському посвідченню.

Ірина викладала фото зі зброєю у соцмережі Фото: скриншот

Варто зазначити, що цій тематиці у столиці навіть був присвячений круглий стіл. Експерти та політики обговорювали проблематику зброї для псевдожурналістів. Порушували також питання, як зупинити неконтрольоване отримання дозволів на зброю за посвідченням представника ЗМІ.

Другие новости

От 'распятых' до мальчиков-убийц: россияне придумали оправдание для убийств детей

От "распятых" до мальчиков-убийц: россияне придумали оправдание для убийств детей

Они распространяют новость о 10-летних мальчиках, которые в Мариуполе якобы убивали ножами российских военных

Белорусские демократические силы открывают новые стратегии: возобновление соединений и пересмотр санкционной политики

Белорусские демократические силы открывают новые стратегии: возобновление соединений и пересмотр санкционной политики

Горячие темы Беларуси: выборы, ядерная угроза, санкции