ПоддержатьУкраїнська

Школа в тіні «монстра»: чи можна зупинити будівельних загарбників ц центрі столиці?

StopCor
StopCor

StopCor

Школа в тіні «монстра»: чи можна зупинити будівельних загарбників ц центрі столиці?

Пристрасті довкола хмарочосу у Платонівському провулку продовжують вирувати – тепер через закриття школи та призупинення роботи дитсадку у зв’язку з будівництвом. А заступник столичного мера і, за дивним збігом, екс-директор підприємства- забудовника В’ячеслав Непоп на всі питання відповідає відписками, буцімто будмайданчик між садочком і школою втулили законно. Чи можливо зупинити будівельне свавілля? Докладніше про це – в сюжеті Альони Середи.

https://www.youtube.com/watch?v=GGVR3YnhraE

Нагадаємо, скандальне будівництво 23-поверхового будинку у центрі столиці «вдало» розташувалось поміж двома освітніми заходами. Внаслідок будівельних робіт малеча з дитсадка налякана постійним «землетрусом», а стіни школи вже пішли тріщинами. Та чиновники, вочевидь, вирішили, що «немає дітей – немає проблеми».

Журналісти «СтопКору» звернулись до заступника міністра освіти щодо закриття навчальних закладів. І з’ясувалося, що профільне відомство – безсиле проти таких дій.

«Міністерство не має функцій щодо управління подібним типом навчального закладу, тому що вони не в компетенції. Міністерство формує тільки загальну політику щодо дошкільної освіти», - зауважив заступник міністра освіти і науки України Вадим Карандій, - «Засновник цього садочку має вирішити питання щодо влаштування всіх дітей в інших закладах».

Це означає, що вся відповідальність покладається на КМДА, яка вперто ігнорує всі запити. А от у Солом’янському відділі освіти після наполегливих прохань «СтопКору» таки знайшли час для відповіді. І навіть пообіцяли, що школа працюватиме й надалі.

«З самого початку закриття і не планувалось. А якщо і мало би бути, то на стандартний термін, на місяць. Для ремонту і щоб викладачі навчальних закладів відпочили. Ця вся інформація не більше ніж паніка», - запевнив юрисконсульт управління освіти Солом’янської РДА Андрій Скачко.

Можливо, на цьому і можна було б ставити крапку. Освітні заклади залишать, тільки замість скверу височітиме бетонний гігант. Однак є небезпечна статистика. Це – далеко не перший випадок, коли у школи, наприклад, відгризають шмат території. Серед нещодавніх випадків подібні історії у Луцьку, Полтаві, Дніпрі.

Цей список можна продовжувати, і поки єдине, що може стати на заваді будівельним загарбникам – небайдужість громади та увага ЗМІ. Тож «СтопКор» продовжує стежити за розвитком подій.

Другие новости

Готовится уехать на ПМЖ? Долларовый миллионер Слобоженко 'эвакуировал' элитный автопарк из столичного ЖК

Готовится уехать на ПМЖ? Долларовый миллионер Слобоженко "эвакуировал" элитный автопарк из столичного ЖК

Долларовый миллионер, вероятно, планирует побег за границу?

Крутые машины и земли в Киевской области: действующего нардепа подозревают в незаконном обогащении на 11 миллионов

Крутые машины и земли в Киевской области: действующего нардепа подозревают в незаконном обогащении на 11 миллионов

Незаконное обогащение на 11 млн грн: подозревается действующий нардеп

Ценовая политика украинских АЗС: будет ли дефицит горючего на рынке из-за ситуации на Ближнем Востоке?

Ценовая политика украинских АЗС: будет ли дефицит горючего на рынке из-за ситуации на Ближнем Востоке?

По данным экспертов, в ближайшее время дефицит топлива не предвидится