ПоддержатьУкраїнська

Штати популяризуватимуть Кримську платформу у світі - Квін

StopCor
StopCor

StopCor

Штати популяризуватимуть Кримську платформу у світі - Квін

Про це в ефірі телеканалу "Дом" заявила повірена США в Україні Крістіна Квін, передає Укрінформ.

Квін відзначила високий рівень саміту Кримської платформи і єдність позицій країн-учасниць.

"Він об'єднав 46 різних країн, і у всіх була можливість висловити свою думку про ситуацію в Криму. І що мене вразило, так це неймовірний дух об'єднання. У всіх була одна і та сама ідея. Всі рішуче заявили, що Крим — це Україна, що спроба окупації з боку Росії незаконна, що вона порушує міжнародні закони й норми, та що з цим потрібно боротися", — сказала дипломат.

Повірена США впевнена, що сьогоднішній запуск Кримської платформи — добрий спосіб привернути увагу до цієї проблеми. Вона запевнила, що США вживатимуть усіх можливих зусиль, щоб допомогти Україні в цьому.

Квін також підкреслила, що США всебічно допомагають Україні у боротьбі з російською агресією.

"Ми дуже багато робимо спільно з Україною, щоб допомогти в цьому. Надаємо допомогу в галузі безпеки, зокрема оборонну зброю. Але ми також надаємо багато іншої допомоги, наприклад внутрішньо переміщеним особам, у захисті прав людини, які порушуються в Криму. А також ми намагаємося протистояти російській агресії - як фізично, так і з погляду протидії дезінформації, кібератак, які Росія часто намагається зробити ", — перерахувала вона.

Квін підкреслила, що для США Крим — це Україна. "І ми хочемо зробити все можливе, щоб допомогти Україні повернутися до її істинних територіальних кордонів і зберегти свою територіальну цілісність", — заявила вона.

Водночас повірена наголосила, що візит Президента України у Вашингтон визначить порядок денний взаємовідносин між Україною та США на наступні кілька років, дасть змогу "зосередитися на речах, які наші країни вважають дуже важливими, і потім рухатися вперед вже більш конкретно за цими питаннями".

Вона висловила перконання, що за підсумками зустрічі Джо Байдена і Володимира Зеленського буде озвучено "багато цікавих і нових пропозицій та домовленостей про те, як будуть розвиватися наші відносини". Зокрема, під час візиту будуть розглянуті питання за трьома основними напрямками: безпека України, економіка України та способи її розвитку, реформи та боротьба з корупцією в Україні.

"Я думаю, що всі ці питання будуть обговорюватися з Президентом, і, сподіваюся, ми зможемо домогтися прогресу в усіх трьох галузях", — наголосила Квін.

Як повідомлялося, зустріч президентів України і Сполучених Штатів відбудеться 31 серпня у Вашингтоні.

Джерело: Укрінформ

Другие новости

В Одесской области работник ТЦК обещал за 300 литров бензина бронь от мобилизации

В Одесской области работник ТЦК обещал за 300 литров бензина бронь от мобилизации

Подозреваемый был задержан в момент передачи заранее подготовленного им временного удостоверения военнообязанного и получения за эту "услугу" суммы в 15 тысяч гривен

Сотрудничество с россией стоимостью 25 млн грн: участникам схемы объявили о подозрении

Сотрудничество с россией стоимостью 25 млн грн: участникам схемы объявили о подозрении

В Киеве разоблачили мошенников, которые в сотрудничестве с россией получили 25 миллионов гривен

Правительство Эстонии рассматривает возможность отправки своих войск на запад Украины для тылового обеспечения ВСУ

Правительство Эстонии рассматривает возможность отправки своих войск на запад Украины для тылового обеспечения ВСУ

Советник эстонского президента не исключил, что выступающие против такого шага государства НАТО изменят свое мнение "со временем"