ПоддержатьУкраїнська

Стефанішина: Комісію зі співпраці у Пекіні важливо провести до кінця року

StopCor
StopCor

StopCor

Стефанішина: Комісію зі співпраці у Пекіні важливо провести до кінця року

Про це вона повідомила під час зустрічі з послом Китаю в Україні Фань Сяньжунем, інформує служба віцепрем’єра.

“Ми надаємо великого значення поглибленню стратегічного партнерства між нашими країнами і сподіваємося на швидке подолання пандемії COVID-19. Це дозволить провести у Пекіні цього року 4-те засідання Комісії зі співробітництва між Урядами України і Китаю”, - підкреслила Стефанішина.

Урядовець додала, що не випадково українську частину цієї Комісії очолює саме віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України.

“Україна є важливим логістичним містком, який поєднує транспортні шляхи з Китаю до ЄС. Можливості для торгівлі та інвестицій в Україну з Китаю стають ще більш привабливими, з огляду на залучення України до ініціативи КНР “Один пояс, один шлях” - наголосила Стефанішина.

Вона також додала, що зростання обсягів двосторонньої торгівлі Україна-Китай є важливим сигналом про спільний інтерес бізнесу і нові перспективи для розвитку торговельно-економічних взаємин.

“Україна має потужний експортний потенціал, і ми готові задовольнити зростаючий попит Китаю у високоякісних продуктах харчування та української сільгосппродукції, зокрема борошна, яблук, свіжої черешні, курятини, риби та бобових”, - підкреслила віцепрем'єр.

Стефанішина зауважила, що виключно важливим для посилення бізнес і культурно-гуманітарної взаємодії Україна-Китай є відновлення прямого регулярного авіасполучення між Києвом і Пекіном. А також подякувала Китаю за всебічну підтримку та допомогу Україні під час боротьби з коронакризою, включаючи гуманітарну, експертну допомогу та іншу підтримку.

Комісія зі співробітництва України та КРН працює на підставі угоди між урядами України та Китайської Народної Республіки. У рамках Комісії створено 7 галузевих підкомісій та робоча група з питань інвестицій. Комісія має проводити засідання 1 раз на два роки, підкомісії – 1 раз на два роки або кожен рік.

Головою української частини Комісії є віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина, китайської – віцепрем’єр-міністр Державної Ради КНР Лю Хе.

Джерело: Укрінформ

Другие новости

Подозрение в неправомерных действиях: бывшему должностному лицу ВСУ пришлось внести залог в 30 млн гривен

Подозрение в неправомерных действиях: бывшему должностному лицу ВСУ пришлось внести залог в 30 млн гривен

ГБР раскрыло новый случай незаконного обогащения бывшего руководителя военного подразделения ВСУ

Во ВОО 'Стоп коррупции' отреагировали на обвинения в причастности ячейки в Житомирской области к продаже гумпомощи

Во ВОО "Стоп коррупции" отреагировали на обвинения в причастности ячейки в Житомирской области к продаже гумпомощи

В известной антикоррупционной организации опровергли упреки в причастности к волонтерской деятельности задержанного Кушнира

Женщина, которая искала сюжеты для пропаганды кремля, оказалась под стражей за оправдание военных преступлений россии

Женщина, которая искала сюжеты для пропаганды кремля, оказалась под стражей за оправдание военных преступлений россии

СБУ задержала коллаборантку, которая помогала кремлевским СМИ оправдывать агрессию против Украины