ПоддержатьУкраїнська

У Казахстані затримали терориста "ДНР", який вбивав українців

StopCor
StopCor

StopCor

У Казахстані затримали терориста 'ДНР', який вбивав українців

У Казахстані заарештували учасника російсько-терористичного угруповання "ДНР" Сергія Шалашова. Злочинця судитимуть "за участь у збройному конфлікті на боці іноземної держави". Про це повідомив український журналіст Андрій Цаплієнко, передає "UA.NEWS".

Фото: Facebook

"Сергій Шалашов, громадянин Казахстану, ще з 2014-го почав воювати проти української армії. В 2015-му Казахстан оголосив "героя Новоросії" в розшук. Через кілька місяців бойовик натрапив на міну і залишився без ступні. З 2018-го жив в Росії, і та відмовлялась його видати, оскільки він, вбиваючи українців, "не порушував російське законодавство" (за версією росполіції). Але був змушений повернутися до Казахстану. Найманця все ж таки затримали на батьківщині", – зазначив Цаплієнко.

Раніше У Казахстані відправили за ґрати терориста, що воював на боці "Л/ДНР" на Донбасі. Встановлено, що підсудний у період з вересня 2014 по 2016 рік, перебуваючи на території України, умисно і неправомірно брав участь у бойових діях на боці "Л/ДНР" проти Збройних сил України.

Наприкінці січня співробітники контррозвідки СБУ затримали в Донецькій області бойовика, який воював за прокремлівські терористичні організації "Л/ДНР". Затриманий вже дає свідчення.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, партія “ОПЗЖ” готує імпічмент президенту.

Другие новости

Британия советует своим гражданам избегать любых поездок в Украину, — сайт британского правительства.

Британия советует своим гражданам избегать любых поездок в Украину, — сайт британского правительства.

Исключение британского правительства касается Закарпатской, Ивано-Франковской, Тернопольской, Черновицкой, Львовской, Волынской, Ровенской и Житомирской областей

После расследования СтопКора скандальные пророссийские 'охранники' Маркушина забрались из мэрии Ирпеня (видео)

После расследования СтопКора скандальные пророссийские "охранники" Маркушина забрались из мэрии Ирпеня (видео)

После расследования СтопКора "охранники" мэра Ирпеня из агентства "ЧУР" покинули горсовет