ПоддержатьУкраїнська

У столиці мешканці гуртожитку можуть опинитися просто неба через наступ забудовників

StopCor
StopCor

StopCor

У столиці мешканці гуртожитку можуть опинитися просто неба через наступ забудовників

Активісти "Стоп корупції" зупинили незаконні дії з боку зловмисників, які називають себе новими власниками гуртожитку, що перебуває на балансі ДП "Автомобіліст". Рейдери захопили будівлю по вулиці Виборзькій, 75/79 поставили на охороні своїх людей та перекрили вхід до бойлерної, де знаходиться вентиль опалення.

Подробиці повідомив журналіст "СтопКору" Сергій Медяник.

"Рейдери під виглядом нового власника захопили гуртожиток та намагались вижити людей. До слова, у будівлі мешкає 450 осіб, 60 з них діти. Спочатку зловмисники нав'язували їм кабальні умови проживання і пропонували сплачувати по 2-3 тисячі гривень щомісяця. Для більшості сімей це не підйомні гроші. А зараз захопники відключили опалення та закрили доступ до бойлерної.

Правоохоронці, яких викликали на місце події, нічого не змогли вдіяти і ніяк не зарадили у ситуації. Нам разом із правозахисниками Ігорем Бондарчуком та Романом Литвином вдалось вигнати самозванців та їхніх тітушок з гуртожитку, відкрити бойлерну та увімкнути опалення", – розповів журналіст "СтопКору" Сергій Медяник.

За словами людей, рейдери давно намагаються їх відселити з гуртожитку, мешканці розуміють, що будь-якої миті можуть опинитись просто неба.

"Місцеві зазначають, що тут же на Виборзькій уже заклали фундамент нової висотки і гуртожиток стоїть на заваді забудови. На нашу думку, люди, які представляються новими власниками, підробили документи, підкупили суддів та нотаріуса й отримали документи на майно. Однак наразі діє мораторій про продаж гуртожитків, відтак дії зловмисників – рейдерство", – додав журналіст.

Команда "Стоп корупції" бере справу під свій контроль і вже найближчим часом планує встановити, хто і на яких підставах підробив документи про продаж майна державного підприємства.

Другие новости

Британия советует своим гражданам избегать любых поездок в Украину, — сайт британского правительства.

Британия советует своим гражданам избегать любых поездок в Украину, — сайт британского правительства.

Исключение британского правительства касается Закарпатской, Ивано-Франковской, Тернопольской, Черновицкой, Львовской, Волынской, Ровенской и Житомирской областей

После расследования СтопКора скандальные пророссийские 'охранники' Маркушина забрались из мэрии Ирпеня (видео)

После расследования СтопКора скандальные пророссийские "охранники" Маркушина забрались из мэрии Ирпеня (видео)

После расследования СтопКора "охранники" мэра Ирпеня из агентства "ЧУР" покинули горсовет