ПоддержатьУкраїнська

Унікальний гастрономічний музей відкриють у Рахові

StopCor
StopCor

StopCor

Унікальний гастрономічний музей відкриють у Рахові

Як передає Укрінформ, про це повідомляє видання Varosh.

Музей гуцульської бриндзі облаштують вдома в його засновниці й учасниці Асоціації виробників традиційних карпатських високогірних сирів Ольги Шкуро.

«Нам важливо, аби цей музей був «ланцюжком» між розповідями про бриндзю і мандрівками на полонину до господарств, де її виготовляють. Це буде сучасний інтерактивний музей», – сказала Шкуро.

Зазначається, що в музеї, зокрема, будуть VR-окуляри для перегляду роликів, листівки з доповненою реальністю. Вже придбані екран, проектор, ноутбук. Інтер’єр виконаний у народному стилі, в ньому багато дерев’яної фактури. Встановлені бочки-бербениці, створений куточок-бутафорія, де показаний процес створення сиру.

На території є двір-оранжерея з альтанкою, гойдалкою – цей простір стане частиною музею. Тут художниця малює повітрулю, будуть облаштовані стенди про виробників гуцульської овечої бриндзі. А ще Ольга Шкуро замовила портативний мангал, аби проводити майстер-класи з приготування кулеші на вогні. У теплу пору року дегустації бриндзі відбуватимуться в альтанці, а з похолоданням частуватимуть у закритому приміщенні.

За словами засновниці, це буде і просвітницький музей.

«Запланована співпраця з освітніми закладами Рахівщини та всієї України, зі студентами факультетів туризму, які приїздять на практику, хочемо заходи зі школярами, конкурси, вікторини, сюрпризи. Будемо популяризувати музей», – розповіла Шкуро.

Зараз триває ремонт, пані Ольга з чоловіком квапляться, щоб якомога швидше оснастити музей. Водночас виготовляється цифровий контент: три відео для VR-окулярів, три сюжети доповненої реальності для листівок, матеріали для ютуб-каналу музею.

Відкриття музею планується наприкінці серпня. Презентація буде творчою, урочистою, веселою, під музику трембіти.

Джерело: Укрінформ

Другие новости

Стало известно, на какую сумму ущерб нанесли вражеские обстрелы энергетике Украины

Стало известно, на какую сумму ущерб нанесли вражеские обстрелы энергетике Украины

Основные повреждения вследствие массированных атак получили объекты тепловой и гидрогенерации, а также системы передачи электроэнергии

Британская разведка: Россия готовит первую мобилизацию на оккупированной части Запорожской области

Британская разведка: Россия готовит первую мобилизацию на оккупированной части Запорожской области

По мнению специалистов, российская мобилизация в этом регионе будет ограничена, потому что многие выехали из Запорожской области.