ПоддержатьУкраїнська

Зеленський і Сі Цзіньпін домовились укласти угоду про безвіз

StopCor
StopCor

StopCor

Зеленський і Сі Цзіньпін домовились укласти угоду про безвіз

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба глави держави.

«Лідери держав обмінялись вітаннями з нагоди десятої річниці встановлення стратегічного партнерства між Україною та КНР і підтвердили обопільну налаштованість на його розвиток і поглиблення», - ідеться в повідомленні.

Також обговорювалися питання боротьби з викликами, пов'язаними з пандемією COVID-19. Президент подякував голові КНР від імені українського народу за постачання вакцин проти коронавірусу в Україну. «Ці вакцини врятували життя багатьом українцям», - заявив він.

Лідери держав відзначили, що спільна боротьба з пандемією і співробітництво Китаю й України є живим втіленням дружби між нашими народами.

«Китай - торговельно-економічний партнер України номер один у світі. І ми зацікавлені в повній реалізації потенціалу двосторонньої взаємодії, насамперед у сферах торгівлі та крупних інфраструктурних проєктів», - заявив Зеленський. Глава держави окремо зазначив, що, попри глобальну пандемію, товарообіг між Україною й Китаєм зростає другий рік поспіль. Це свідчить про продуктивну двосторонню співпрацю.

Президент наголосив на важливості участі китайських інвесторів у реалізації низки проєктів з розвитку інфраструктури морських портів, будівництва й модернізації доріг, розвитку залізниць та міської інфраструктури й муніципального господарства.

Під час розмови було підтверджено зацікавленість у нарощуванні українського експорту до Китаю та розширенні співробітництва у переробці української сільськогосподарської продукції.

Як зазначається, Сі Цзіньпін відзначив важливість президентського проєкту «Велике будівництво» й висловив готовність Китаю співпрацювати на цьому напрямі. Крім того, сторони приділили увагу потенціалу співпраці в галузі торгівлі та можливості збільшення її обсягів. Зеленський висловив сподівання, що Україна може стати «містком у Європу» для китайського бізнесу.

Очільники держав також обговорили важливість розвитку міжлюдських контактів між нашими країнами та домовились укласти Угоду про безвіз між Україною й Китаєм.

Крім того, Володимир Зеленський підтвердив незмінність позиції України в питанні єдиного Китаю. Своєю чергою Сі Цзіньпін підкреслив, що Китай поважає шлях незалежності, обраний українським народом, підтримує суверенітет і територіальну цілісність України.

Лідери двох держав обмінялися запрошеннями здійснити візити у зручний час.

Як повідомляв Укрінформ, 6 липня міністр інфраструктури Олександр Кубраков та міністр комерції Китайської Народної Республіки Ван Веньтао підписали міжурядову угоду, яка передбачає розширення співробітництва, сприяння співпраці між Україною і Китаєм із метою реалізації спільних проєктів у галузі будівництва інфраструктури.

Фото: ОП

Джерело: Укрінформ

Другие новости

Британия советует своим гражданам избегать любых поездок в Украину, — сайт британского правительства.

Британия советует своим гражданам избегать любых поездок в Украину, — сайт британского правительства.

Исключение британского правительства касается Закарпатской, Ивано-Франковской, Тернопольской, Черновицкой, Львовской, Волынской, Ровенской и Житомирской областей

После расследования СтопКора скандальные пророссийские 'охранники' Маркушина забрались из мэрии Ирпеня (видео)

После расследования СтопКора скандальные пророссийские "охранники" Маркушина забрались из мэрии Ирпеня (видео)

После расследования СтопКора "охранники" мэра Ирпеня из агентства "ЧУР" покинули горсовет