ПоддержатьУкраїнська

1000 доларів за контракт замість строкової служби - командир взоду Нацгвардії постане перед судом

StopCor
StopCor

StopCor

1000 доларів за контракт замість строкової служби - командир взоду Нацгвардії постане перед судом

До суду скеровано обвинувальний акт відносно командира стрілецького взводу стрілецької роти однієї з військових частин Національної гвардії України. Військовослужбовець обвинувачується в одержанні неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві.

Досудовим розслідуванням встановлено, що військовослужбовець одержав від громадянина хабар у сумі 1000 доларів США за сприяння в уникненні строкової військової служби. Обвинувачнений пообіцяв допомогти у за підписанні контракту про проходження служби у військовому резерві Національної гвардії України.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснювала військова прокуратура Центрального регіону України.

У разі доведення вини, обвинуваченому загрожує покарання у вигляді штрафу від 750 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від 2 до 5 років.

Другие новости