ПоддержатьУкраїнська

10,5 мільйонів гривень збитків державі – ДБР повідомило про підозру посадовцям лісництва на Харківщині

StopCor
StopCor

StopCor

10,5 мільйонів гривень збитків державі – ДБР повідомило про підозру посадовцям лісництва на Харківщині

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, повідомили про підозру у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки, двом посадовим особам ДП «Жовтневе лісове господарство» (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, майстри лісу не забезпечили належне зберігання майна державного підприємства. Внаслідок цього невстановлені особи у 2019 році здійснили незаконну вирубку понад 750 дерев на території ДП «Жовтневе лісове господарство», що завдало збитків державі на 10,5 мільйонів гривень.

Порушення природоохоронного законодавства виявлене під час перевірки працівниками Державної екологічної інспекції у Харківській області.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Харківської області. Оперативний супровід – Управління СБУ у Харківській області.

У разі доведення вини, підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Другие новости