ПоддержатьУкраїнська

12 000 гривень за сприяння у достроковому звільненні з місця позбавлення волі - ДБР затримало посадовця виправної установи

StopCor
StopCor

StopCor

12 000 гривень за сприяння у достроковому звільненні з місця позбавлення волі - ДБР затримало посадовця виправної установи

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові, затримали начальника відділення однієї з виправних установ Львівської області за вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України).

За попередньою інформацією, посадовець пенітенціарної служби вимагав та одержав від громадянина 12 тисяч гривень неправомірної вигоди. За хабар правоохоронець обіцяв застосувати до ув'язненого заохочення та в подальшому посприяти йому у прийнятті комісією виправної установи позитивного рішення щодо скерування до суду подання про його умовно-дострокове звільнення з місць позбавлення волі.

15 квітня 2020 року слідчі ДБР затримали посадовця під час одержання ним чергової частини неправомірної вигоди у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання відносно нього запобіжного заходу.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Львівської області. Оперативний супровід – Управління Служби безпеки України у Львівській області.

У разі доведення вини, затриманому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 10 років.

Другие новости