ПоддержатьУкраїнська

3,1 мільйона гривень збитків державі — ДБР повідомило про підозру посадовцю ДФС 

StopCor
StopCor

StopCor

3,1 мільйона гривень збитків державі — ДБР повідомило про підозру посадовцю ДФС 

Слідчі територіального управління ДБР, розташованого у місті Полтаві, повідомили про підозру колишньому заступнику начальника одного з управлінь ДФС України у перевищенні влади або службових повноважень, що спричинили тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 365 КК України).

Слідством встановлено,що у січні 2017 року посадовець безпідставно, незважаючи на наявність судових рішень, які набрали законної сили та підтвердили право платника на отримання бюджетного відшкодування ПДВ, відніс заявлену до відшкодування суму ПДВ у сумі 4,238 мільйона гривень до ризикової.

Вказані дії посадовця призвели до того, що відповідна інформація щодо обсягів відшкодування податку на додану вартість не надійшла до Державної казначейської служби України.

Внаслідок чого платник податків, який здійснював підприємницьку діяльність з продажу автомобілів, був позбавлений законного права на отримання бюджетного відшкодування ПДВ.

У подальшому, підприємство звернулося до адміністративного суду з позовами про стягнення з Державного бюджету України пені за несвоєчасне відшкодування податку на додану вартість у сумі 3,1 мільйона гривень, які були задоволені у повному обсязі та на даний час стягнуті з бюджету України.

Нагадаємо, що в межах вказаного кримінального провадження у лютому 2020 року також повідомлено про підозру двом посадовим особам ГУ ДФС у Харківській області у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки та у невиконанні судового рішення (ч.2 ст. 367 та ч. 3 ст. 382 КК України).

У разі доведення вини підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Харківської області. Оперативний супровід – Головне управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю СБУ та Внутрішня безпека ГУ ДФС у Дніпропетровській області.

Другие новости