ПоддержатьУкраїнська

5 років тюрми: за сутички на Осокорках псевдоактивістам "світить" ув'язнення

StopCor
StopCor

StopCor

5 років тюрми: за сутички на Осокорках псевдоактивістам 'світить' ув'язнення

Порушили одразу дві статті Кримінального кодексу України та можуть отримати до 5 років ув'язнення. Таке покарання загрожує мітингувальникам з ГО «Екопарк Осокорки» після нападу на будівельний майданчик «Аркада будівництво». Про це повідомили у прес-службі ГУ НП Дарницького району Києва. За словами речниці поліції Інни Гамалій, правоохоронці опитали та встановили особи зловмисників. У відомстві уже відкрили кримінальне провадження за двома статтями ККУ: за ч.2 ст 296 «хуліганство» і ч.2 ст 194 «умисне пошкодження майна». 

5 років тюрми: за сутички на Осокорках псевдоактивістам ''світить'' ув'язнення

Нагадаємо, 22 вересня активісти напали на охорону об'єкта та підпалили техніку.

Представники ГО «Екопарк Осокорки», які виступають проти благоустрою, розвитку соціальної інфраструктури та вважають будівництво незаконним, повсякчас організовують провокації та сутички на об'єкті. Офіційну охорону об'єкта, яку перевіряли правоохоронці, екопарківці називають «тітушками». Так звані мітингувальники залучають до своїх акцій представників ГО «Національний корпус» та «Національні дружини». Такі акції протесту закінчуються кровопролиттям, поваленими парканами, потрощеною технікою, підпалами та завданням матеріальної шкоди забудовнику. При цьому компанія «Аркада-Будівництво» регулярно надає можливість противникам появи ЖК «Патріотика на озерах» ознайомитися з усіма дозвільними документами.

5 років тюрми: за сутички на Осокорках псевдоактивістам ''світить'' ув'язнення

Зауважимо, що Окружний адміністративний суд Києва заборонив Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища КМДА, КП «Київблагоустрій» та іншим органам місцевого самоврядування чи окремим особам демонтувати огорожу будівельних майданчиків ЖК «Патріотика на озерах» і підстанції ПС 110/10 кВ «Аркада» на київських Осокорках. У такий спосіб Феміда 23 серпня 2018 року задовольнила позов ТОВ «Аркада-Будівництво». Також суд погодився, що демонтаж споруд на об'єктах будівництва може привезти до порушення термінів виконання робіт і зобов'язань перед інвесторами.

5 років тюрми: за сутички на Осокорках псевдоактивістам ''світить'' ув'язнення

Додамо, що відповідно до плану будівництва, на масиві проведуть благоустрій території за європейським зразком. На Осокорках у рамках затвердженого плану збираються побудувати сучасну зону відпочинку біля води, дитячі та спортивні майданчики, велодоріжки, місця для риболовлі. Також у рамках будівництва ЖК «Патріотика на озерах» у районі встановлять нову сучасну підстанцію для потреб жителів Осокорків. Обладнання убезпечить весь Лівий берег від перебоїв з електроенергією, які можуть виникнути через зношеність нинішньої підстанції.

5 років тюрми: за сутички на Осокорках псевдоактивістам ''світить'' ув'язнення

Другие новости