ПоддержатьУкраїнська

500 тис гривень на фіктивному продажу медичних масок - особі повідомлено про підозру у шахрайстві

StopCor
StopCor

StopCor

500 тис гривень на фіктивному продажу медичних масок - особі повідомлено про підозру у шахрайстві

За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 2 повідомлено про підозру особі за фактом вчинення шахрайства (ч. 3 ст. 190 КК України).

За даними слідства, у лютому 2020 року, на початку епідемії коронавірусної хвороби (COVID-19), підозрюваний придбав товариство та оформив його на підставну особу. Після цього він розмістив на популярних Інтернет-сайтах оголошення про продаж захисних медичних масок, яких фактично не мав в наявності, зазначивши, що розрахунки за товар здійснюються виключно шляхом проведення безготівкових банківських операцій.

Потерпілі перераховували грошові кошти на рахунок фіктивного підприємства, однак товар їм не поставлявся, контактні телефони були вимкнені, а електронні поштові скриньки - видалені.

Внаслідок неправомірних дій 8 громадянам і 12 організаціям, серед яких дві благодійні організації та два державних медичних заклади, які здійснюють лікування, реабілітацію та виконують надважливу соціальну функцію під час боротьби з пандемією «COVID-19», завдано збитків на загальну суму майже 500 тис гривень.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Встановлюються інші епізоди його злочинної діяльності.

Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом Дарницького управління поліції ГУ Нацполіції у м. Києві, оперативне супроводження - управлінням протидії кіберзлочинам в місті Києві та Лівобережним МРВ Головного управління СБУ м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.Пресслужба прокуратури міста Києва

Другие новости