ПоддержатьУкраїнська

Активісти добиватимуться перекваліфікації справи про підпал майна активіста з Марганця

StopCor
StopCor

StopCor

Активісти добиватимуться перекваліфікації справи про підпал майна активіста з Марганця

Справу про підпал майна активіста та голови осередку "Стоп корупції" Сергія Хникіна хочуть перекваліфікувати зі статті 194 ч. 2 на 352 ч. 2 Кримінального кодексу України. Подробиці повідомляють місцеві активісти проекту.

"Якщо справу про підпал авта та гаража нашого активіста Сергія Хникіна і надалі розслідуватимуть за 194 статтею ККУ про "умисне знищення та пошкодження чужого майна", ми не зможемо довести суму збитків і справу просто закриють. Мова йде про відшкодування вартості ВАЗ 2106 у 10 тисяч гривень та металевого гаража у 5 тисяч гривень. Відтак ми знайшли у законодавстві іншу статтю зі схожим формулюванням – 352 частина 2 "Про умисне знищення або пошкодження майна службової особи чи громадянина, який виконує громадський обов'язок".

Ця стаття не потребує доведення суми матеріальних збитків, для об'єктивного та ефективного розслідування достатньо самого факту підпалу. За такого формулювання справа перебуватиме на контролі у прокуратурі, відтак ми розраховуємо, що тоді слідство зрушить з мертвої точки. Адже наразі з дня підпалу і до сьогодні правоохоронці не проводять жодних слідчих дій. Навіть не зробили огляд місця підпалу, де валяються рукавиці та наявні сліди невідомої суміші, яку залили і підпалили. Окрім того, санкція статті 352 передбачає суворіше покарання для зловмисника, який здійснив підпал майна нашого колеги ", – уточнюють активісти "Стоп корупції".

Наразі слідство не зрушило з місця.

Нагадаємо, за фактом підпалу автівки керівника “Стоп корупції” Сергія Хникіна у місті Марганці Дніпропетровської області відкрито кримінальне провадження за статтею 194 ч. 2 (умисне пошкодження майна шляхом підпалу).

У Головному управлінні Національної поліції в Дніпропетровській області не пов’язують інцидент з журналістською діяльністю, але розслідують усі версії, зазначили у відомстві.

Нагадаємо, Сергію Хникіну підпалили гараж, у якому знаходилась його автівка Лада 2106. Машина вигоріла вщент. Пожежа сталась у ніч проти неділі по вулиці Парковій у гаражах між будинками №2 і №3.

Зауважимо, що Сергій Хникін спільно з іншими активістами "Стоп корупції" веде активну антикорупційну діяльність у місті і відкрито бореться з безладом серед місцевих чиновників.

Додамо, що спроби тиску та погрози фізичної розправи у бік представників "Стоп корупції" були і раніше. Це вже третє за півроку провадження у Марганці за заявами представників проекту.

Так у травні під час зйомок розслідування про місцеву сміттєву мафію, у якій фігурує місцевий депутат Олександр Бондаренко та його брат-бізнесмен Віталій, останній накинувся на журналістку проекту Лілію Ткачук та пошкодив відеокамеру.

У серпні під час засідання земельної комісії у виконкомі Марганця депутат від ВО "Батьківщина" Олександр Бондаренко погрожував журналістові "Стоп корупції" Володимиру Садикову. Після цього інциденту депутат перестрів журналіста разом із дружиною та дочкою у середмісті та погрожував фізичною розправою.

Команда "Стоп корупції" проводить збір коштів на нову автівку для Сергія Хникіна, якому боротьба з корупцією у місті коштувала майна.

Другие новости