ПоддержатьУкраїнська

Активісти "Стоп корупції" викрили незаконну вирубку дерев у національному парку на Донеччині

StopCor
StopCor

StopCor

Активісти 'Стоп корупції' викрили незаконну вирубку дерев у національному парку на Донеччині

"Декілька останніх днів "Стоп корупції" атакували повідомлення, як від звичайних громадян, так і від самих співробітників національного природного парку "Святі Гори" про вирубку лісу в кварталах 13, 50, 54, 56 Теплінського лісництва.

Інформація була тривожна навіть з огляду на те, що у період масового розмноження диких тварин, з 1 квітня до 15 червня, у лісах забороняється проведення робіт та заходів, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою (ст.39 ЗУ "Про тваринний світ"). Крім того, як відомо, ще в травні 2016 року Кабінет міністрів заборонив санітарну вирубку лісів до перегляду нормативно-правових актів, які її регулюють", – розповів голова святогірського осередку "Стоп корупції" Володимир Рибалкін.

Представники осередку невідкладно вирушили до Теплінки, щоб на місці провести перевірку.

"Картина маслом" – в одному з названих кварталів чоловік 20 пиляли дерева, завантажували на машини (5-6 машин). Не всі повалені дерева були схожі на ті, що підпадають під санітарну рубку (дуплясті, гнилі, сухі). Процес відбувався під наглядом двох лісників. Нам розповіли, що діють за вказівкою директора НПП " Святі Гори" Приймачука С.І.", – повідомив про результати перевірки Володимир Рибалкін.

На місце незаконної вирубки стопкорівці викликали поліцію.

"Станом на вечір справу за нашим викликом до ЄДРДР не внесено. Тримаємо на контролі", – наголосив голова святогірського осередку "Стоп корупції" Володимир Рибалкін.

Другие новости