ПоддержатьУкраїнська

Активісти "Стоп корупції" зустрілись із представниками ОБСЄ

StopCor
StopCor

StopCor

Активісти 'Стоп корупції' зустрілись із представниками ОБСЄ

Представники Хмельницького осередку ГО "Стоп корупції" провели робочу зустріч із членами Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Активісти ''Стоп корупції'' зустрілись із представниками ОБСЄ

Про це на своїй сторінці у соцмережі повідомив голова місцевого представництва проекту Артур Сторожук.

"У ході спілкування я повідомив представникам ОБСЄ про зволікання місцевої влади у сфері боротьби з корупцією. Останній прецедент – це гальмування процесу відповідного меморандуму про співпрацю із громадськими активістами.

Термін, який відведено на таку процедуру, давно минув. Для підписання було надано текст, який уже підписали головна організація та Генпрокуратура. ГПУ цей текст влаштував. Юридичний відділ ради чомусь ні... У мене є кілька припущень: Хмельницька міська рада не зацікавлена у співпраці у сфері боротьби з корупцією; юридичний відділ в особі керівника має до мене неприязне ставлення або працівники інертні та повільні", – зазначив голова Хмельницького осередку "Стоп корупції" Артур Сторожук.

Активісти ''Стоп корупції'' зустрілись із представниками ОБСЄ

Окрім того, активісти "Стоп корупції" розповіли представникам ОБСЄ про земельні конфлікти у місті.

Додамо, що раніше представники ГО "Стоп корупції" у Хмельницькому звернулись до міського голови Олександра Симчишина з пропозицією створити громадський патруль у місті. До складу об'єднання, за задумом авторів ідеї, мали б увійти активісти "Стоп корупції" та представники інших громадських організацій. Громадський патруль прагнули заснувати для охорони порядку, дотримання норм чинного законодавства, профілактики правопорушень та бездіяльності з боку поліції міста.

Від керманича міста активісти чекали дозволу на запуск громадського патруля та надання представникам формування відповідних повноважень.

"Зі свого боку керманич Хмельницького запропонував активістам "Стоп корупції" увійти до складу існуючого управління при міській раді, яке опікується питаннями охорони громадського порядку. Представники "Стоп корупції" надіслали у раду меморандум про співпрацю у сфері протидії корупції. На словах влада міста висловила згоду, проте на ділі процес підписання документу усіляко затягують", – додає Артур Сторожук.

Другие новости