ПоддержатьУкраїнська

Активісти "СтопКору" з Буковини пропонують закрити екоінспекцію області

StopCor
StopCor

StopCor

Активісти 'СтопКору' з Буковини пропонують закрити екоінспекцію області

Порушення, які фіксують екологи, зокрема, щодо незаконної вирубки лісів на Буковині – менші за реальні показники, впевнений громадський активіст та представник "Стоп корупції" у регіоні Микола Петіченко.

Про це активіст заявив в ефірі інформаційного ресурсу "АСС".

Микола Петіченко звинувачує буковинських екологів у приховуванні реальних фактів незаконної вирубки лісу в Чернівецькій області. В екологічній інспекції області натомість пропонують активісту назвати конкретні випадки та прізвища тих, хто це робить, ідеться у відеорозмові.

У свою чергу буковинські екологи називають статистику за 2016 рік: до адміністративної відповідальності у справах незаконної вирубки лісів притягли 300 осіб, провели понад півсотні перевірок, штрафів виписали на 42 тисячі гривень, ідеться на відео.

Порушення, зафіксовані екологами, де фігурують найбільші суми штрафів, лісові господарства оскаржують в судах: шкоди державі на 50 тисяч гривень внаслідок незаконної порубки лісу було завдано в Хотинському лісгоспі, Кіцманський ліс АПК оштрафували у 2016 році на 17 тисяч гривень. Найбільше, 310 тисяч гривень, унаслідок перевірок екологами за незаконну рубку дерев має сплатити Сторожинецький держлісгосп. Справу Чернівецького лісового господарство на майже 3 мільйони гривень теж нині розглядають в суді. Екологи кажуть: ці факти підтверджують те, що перевірки вони проводили по усій області. Але активістів це не заспокоює.

"На сьогодні справа Чернівецького лісового господарства на майже 3 мільйони гривень знаходиться в суді", – прокоментував ситуацію перший заступник начальника Державної екологічної інспекції в Чернівецькій області Микола Собко.

"Оці два мільйони можна на одне лісництво, а не на увесь лісгосп. Скрізь іде довге розглядання справи, дається змога винищити пеньки. Але коли спілкуєшся з місцевим населенням, кажуть: попередили, знищили факти. Є те, що куди я не піду, кажуть – вибачай, є певна такса – за те, щоб не побачити ті чи інші порушення – платиться. Чому ми, активісти, маємо знаходити ці пеньки, а екоінспекція приїхала в костюмчиках, і написали, що ймовірно були клейма, навіщо, якщо він легальний його викорчовувати та приховувати квітами? Моє бачення – вас треба закрити, бо не працюєте, оці відписочки – це нічого, екологія вбивається", – так відреагував на слова посадовця Миколи Петіченко.

Повну версію розмови дивіться на відео.

https://youtu.be/53P5FaT2u3U

Другие новости