ПоддержатьУкраїнська

Арсен Аваков провів зустріч з головами ОТГ

StopCor
StopCor

StopCor

Арсен Аваков провів зустріч з головами ОТГ

Сьогодні, 19 квітня, у Маріуполі міністр внутрішніх справ Арсен Аваков провів зустріч із місцевою владою та головами ОТГ. Арсен Аваков наголосив, що концентрація ворожого війська на кордоні держави та ескалація конфлікту змушує місцеву владу напрацювати алгоритм взаємодії між керівництвом ОТГ і населенням на випадок надзвичайних ситуацій.

Арсен Аваков провів зустріч з головами ОТГ

«Кожен із вас представляє свої територіальні громади та людей, які там проживають. Ситуація з ескалацією військового конфлікту впливає на людей та бізнес. Перш за все, ми прагнемо миру, а будь-яка ситуація вирішувалась дипломатичним шляхом. Але, коли нам не залишають вибору, ми будемо захищатися. Будемо сподіватися, що скоро ситуація вирішиться і ми всі будемо зайняті лише тим, щоб покращувати рівень життя населення кожного ОТГ», - зазначив він.

Своєю чергою, начальник ГУ Нацполіції в Донецькій області Микола Семенишин зазначив, що не дивлячись на близькість фронту, поліція Донецької області продовжує впроваджувати безпекові проєкти.

Арсен Аваков провів зустріч з головами ОТГ

«Відповідно до стратегії МВС – створення безпекових середовищ, за результатами соцдосліджень, поліція Донеччини входить у десятку кращих. Завдяки програмі соціального розвитку, вдалося відновити матеріально-технічну базу. За 11 місяців вдалося побудувати нове приміщення Мар’їнського відділку поліції. Це саме той відділок, де поліцейські несуть службу на лінії розмежування. Крім того, у Маріуполі запущено безпекові проєкти – «Безпечний будинок» та «Безпечне таксі», - зазначив Микола Семенишин.

Арсен Аваков провів зустріч з головами ОТГ

Також на зустрічі з главами ОТГ відбулася дискусія з представниками місцевої влади за участі депутатів Верховної Ради. Глави ОТГ Донецької області розповідали про впровадження проєкту "Поліцейський офіцер громади", підтримку його силами місцевої влади, а також про земельні, екологічні та бюджетні питання. Міністр, як член КМУ, вислухав всі проблеми, з якими стикаються глави ОТГ у щоденній діяльності, від боргів по зарплатні до кинутого майна, чиї власники перебувають на непідконтрольній території. Арсен Аваков сказав, що доповість про проблеми громади на засіданні Уряду, щоб спільно знайти рішення.

Другие новости