ПоддержатьУкраїнська

"Артемсіль": сумнівні контракти та зрежисовані пікети

StopCor
StopCor

StopCor

'Артемсіль': сумнівні контракти та зрежисовані пікети

У листопаді 2017 року в шахті державного підприємства «Артемсіль» загинув співробітник. Інший гучний інформаційний привід, пов’язаний з діяльністю цього держпідприємства – його судова тяганина із приватною компанією «Пам’ять». Підрядник намагається відсудити в держпідприємства 69 мільйонів гривень. Підставою слугують кабальні умови договору, укладені колишнім керівництвом.

Необхідно звернути увагу на той факт, що даний договір виконувався 10 років. Його сума (63 мільйони гривень) була розподілена на 10 років. Якщо судове рішення залишиться чинним, позивач отримує більше ніж 100 мільйонів, тобто збагатиться на таку суму, ніби він виконував певні роботи 20 років.

«Під час підписання вже закладалося, що навіть якщо «Артемсіль» відмовиться від виконання договору, тому що такий договір виконується погано, ми все одно матимемо платити 64 мільйони штрафу. Це не може бути справедливим», – скаржиться представник «Пам’яті».

Зі свого боку, «Артемсіль» на судові засідання звозила групи підтримки. Робітників везли через півкраїни, аби стояти на морозі з плакатами, у кращих традиціях старої влади.

Тож аби дізнатися більше про сумнівний договір із підприємством «Пам’ять», представники «СтопКору» вирушили на батьківщину української солі. Що саме побачили і почули журналісти в Соледарі, дивіться у сюжеті. 

https://youtu.be/q9pXQCXGTqQ

Другие новости