ПоддержатьУкраїнська

Бійці "Беркута", яких розшукують за вбивства активістів Майдану, "засвітились" на параді у Москві

StopCor
StopCor

StopCor

Бійці 'Беркута', яких розшукують за вбивства активістів Майдану, 'засвітились' на параді у Москві

Колишній бійці "Беркута", які досі у розшуку та підозрюються в обстрілі активістів Майдану, знайшлися в Москві. Як виявилося, вони брали участь у параді "Безсмертного полку України". 

Новину передає "Преса України".

Стало відомо, що участь у параді з нагоди Дня Перемоги взяли щонайменше 3 колишніх співробітників київського підрозділу "Беркут". Саме вони розшукуються за вбивство 48 осіб та поранення ще 80 на вулиці Інститутській. Їх обличчя впізнали їхні колеги. Вони навіть назвали, хто є хто: Олексій Цвігун, Петро Псарьов та Євген Проноза.

Бійці ''Беркута'', яких розшукують за вбивства активістів Майдану, ''засвітились'' на параді у Москві

Вони входили до роти їхнього колишнього командира Дмитра Садовника. Він ще в лютому 2015 року втік у Росію. Відомо, що Євген Проноза виїхав з України взимку 2015, а Цвігун – навесні 2014.

До слова, розшук підозрюваних в обстрілі Майдану триває досі. У списку 23 екс-співробітники "Беркута", із яких 18 ще не упіймали, а 5 уже на лаві підсудних. Відзначимо, 9 травня у Москві у параді "Безсмертного полку України" окрім колишніх "беркутівців" взяв участь екс-міністр МВС України Віталій Захарченко.

Нагадаємо, після подій на Майдані "Беркут" реформували та перейменували на "КОРД". З цього приводу обурився політик Ігор Луценко: "КОРД – це нова назва "Беркута". Замість того, щоб взагалі позбутись таких підрозділів як явище, їх зберігають. Я не здивований що в них нема ні знання законодавства, ні моралі. Вони не контрольовані й не треновані. Нападати на марковану поліцейську машину – для цього треба якась специфічна команда... Постає питання: чи потрібні такі антиполіцейські підрозділи Беркут-КОРД. Чи була там переатестація?".

Другие новости