ПоддержатьУкраїнська

Бойовики "ДНР" знайшли новий спосіб заробітку

StopCor
StopCor

StopCor

Бойовики 'ДНР' знайшли новий спосіб заробітку

Співробітники служби безпеки України запобігли спробі організації каналу фінансування бойовиків "ДНР" через продаж металолому. На Донеччині затримано 19 вагонів з "товаром" із зони АТО.

Про це розповіли в прес-службі СБУ.

"Ватажки т.зв. "ДНР" для фінансування незаконних збройних формувань планували налагодити нелегальне вивезення брухту з псевдореспубліки. Через підконтрольні комерційні структури, які мають дозволи на перевезення товарів через лінію розмежування, вони вивозили продукцію на контрольовану українською владою територію для перепродажу", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці розповіли, що на залізничному пункті пропуску Костянтинівка затримано та накладено арешт на 19 вагонів, в яких перевозився брухт. Вони з'ясували, що це була перша спроба бойовиків "ДНР" незаконно вивезти "товар" вартістю шість мільйонів гривень.

У відомстві повідомили, що відкрито кримінальне провадження за ст. 258-5 Кримінального кодексу України.

Раніше повідомлялося, що керівництво Російської Федерації попередило бойовиків самопроголошених "республік" Донбасу про радикальне скорочення фінансування їх діяльності на Сході України.

Нагадаємо, київські бізнесмени, які володіли мережею супермаркетів, "погоріли" на фінансуванні проросійських бойовиків з самопроголошеної "Донецької народної республіки".

Другие новости