ПоддержатьУкраїнська

Бойовики провели нищівні обстріли з "Градів" та зенітних установок

StopCor
StopCor

StopCor

Бойовики провели нищівні обстріли з 'Градів' та зенітних установок

Незаконні збройні формування розширюють різновиди зброї, які застосовують проти сил АТО та мирних жителів на Донбасі. Минулої доби, 6 червня, вони 85 разів порушили режим тиші, завдавши потужних вогневих атак із реактивних установок, ЗУ, танків і БМП. 8 українських бійців отримали поранення.

Новину повідомляє прес-центр штабу АТО, передає "Преса України".

Ситуація в районі проведення АТО є досі складною. Загарбники не припиняють все частіше застосовувати озброєння, заборонене Мінськими угодами. За минулу добу проросійські НЗФ 85 разів відкривали вогонь по позиціях ЗС України. Ворог не припинив обстрілювати житлові квартали прифронтових населених пунктів.

На приморському напрямку бойовики 25 разів застосовували зброю проти українських воїнів. Найчастіше – в районі населеного пункту Чермалик, де неодноразово били по позиціях сил АТО з мінометів калібру 120 мм та один раз – з реактивних систем залпового вогню. Також під ворожі обстріли потрапляли наші укріплення поблизу Водяного, Широкиного, Гнутового, Тарамчука, Павлополя, Новотроїцького та Мар'їнки. Там противник переважно використовував стрілецьку зброю, гранатомети, на деяких ділянках - 82-мм міномети й озброєння БМП.

На донецькому напрямку незаконні збройні формування 28 разів відкривали вогонь по опорних пунктах ЗСУ. Географія обстрілу ворожих є досі незмінною: за минулу добу такі факти зафіксовано в районі Авдіївки, Кам'янки, Верхньоторецького, Новгородського, Зайцевого, Новолуганського і Троїцького. Противник активно застосовує стрілецьку зброю, гранатомети різних модифікацій, міномети калібру 82 мм, рідше - калібру 120 мм. Однак увечері бандити здійснили два потужних обстріли позицій сил АТО, які розташовані поблизу Троїцького, зі ствольної артилерії калібру 122 мм, 120-мм мінометів, танкових знарядь і засобів ураження меншої потужності. Також вчора бойовики вкотре обстріляли житлові будинки одного з прифронтових населених пунктів на Світлодарській дузі.

"Так, близько 18:30 годин противник завдав вогневе ураження по житловому сектору селища Новолуганське із зенітної установки ЗУ-23-2. В результаті обстрілу повністю згоріла дерев'яна присадибна будівля в дворі по вулиці Космонавтів. На вулиці Мічуріна пошкоджено ще дві господарські будівлі, огорожа, дах житлового будинку. А на вулиці Сергієнка майже зруйновано стайню і вбито домашню худобу. На щастя, ніхто з місцевих жителів не постраждав", – уточнили в штабі.

На луганському напрямку противник вчора найчастіше використовував зброю проти українських захисників – 32 рази. Зафіксовано там і більше фактів застосування проросійськими бандформуваннями важкого артилерійського озброєння.

Зокрема, в районі Кримського і Новотошківського бойовики здійснили кілька потужних обстрілів зі 120-мм мінометів і з артилерійських систем калібру 122 і 152 мм. Під мінометний обстріл також потрапили воїни ЗС України, які тримають оборону поблизу Новоолександрівки, Трьохізбенки, Троїцького, Попасної, Катеринівки та Новозванівки. Використовуючи більш легке озброєння, бандити вдавалися до провокацій у районі станції Донець і Станиці Луганської.

Нагадаємо, незаконні збройні формування протягом доби, 5 червня, 77 разів порушували режим тиші на Донбасі. На Маріупольському напряму вони пустили в хід "Гради". В результаті інтенсивних атак з їхнього боку четверо українських військовослужбовців отримали поранення.

Другие новости