ПоддержатьУкраїнська

Через обвал Шулявського мосту у столиці оголосили війну МАФам

StopCor
StopCor

StopCor

Через обвал Шулявського мосту у столиці оголосили війну МАФам

Через обвалення частини Шулявського мосту у столиці змінено маршрути громадського транспорту, а також оголошено війну МАФам. Про це напередодні заявив мер Києва Віталій Кличко. Поки ж у столиці чекають результатів експертизи, яка або заборонить, або дозволить часткову експлуатацію мосту.

Новину повідомляє "Преса України".

Обвалилась частина мосту у понеділок, 27 лютого. Від цього постраждали кілька припаркованих під мостом автомобілів. На місце події разом і рятувальниками прибув Кличко, який почав виправдовуватись. Мовляв, міст не був аварійним, але про його пошкодження після тогорічної пожежі у КМДА знали, і якраз у 2017 році планували об'єкт ремонтувати.

Нині експерти готують висновки. Згідно із результатами їх дослідження, КМДА  скаже про те, чи експлуатуватиметься найближчим часом міст.

Дослідження проводить, за даними столичних ЗМІ, Науково-дослідний інститут будівельних конструкцій та Інститут експертного проектування. Останнє підприємство вже робило обстеження шляхопроводу.

"Міст старий, під ним також було дві пожежі. Після них шляхопровід обстежували й тоді визначили, що він у передаварійному стані, але може експлуатуватися. І ми планували ремонтувати його цього року", – заявив Кличко.

Ще напередодні Кличко запевнив, що у КМДА вже є пропозиції по ремонту моста. Він також зазначив, що його обвалення тільки прискорить дії мерії Києва, спрямовані на реконструкцію шляхопроводу.

Кличко зазначив, що однією з можливих причин поганого стану об'єкта називається пожежа під мостом, до якого призвела незаконна торгівля під ним. У зв'язку з цим КМДА збирається демонтувати всі МАФи під мостами, об'єктами транспортної інфраструктури та в підземних переходах.

Другие новости