ПоддержатьУкраїнська

Четверо колишніх працівників батальйону "Беркут", підозрюваних в убивствах на Майдані, втекли в РФ

StopCor
StopCor

StopCor

Четверо колишніх працівників батальйону 'Беркут', підозрюваних в убивствах на Майдані, втекли в РФ

Четверо колишніх працівників батальйону "Беркут" у Харкові, яких підозрювали у вбивствах учасників Євромайдану, були звільнені Апеляційним судом Києва. Вони покинули територію України, перебравшись до Росії.

Четверо колишніх працівників батальйону ''Беркут'', підозрюваних в убивствах на Майдані, втекли в РФ

Новину повідомляє "Преса України".

Про це вони заявили, опублікувавши відеозвернення в Youtube, яке записали нібито на території Росії.

На відеозаписі екс-беркутівці Олександр Костюк, Владислав Мастега, Артем Войлоков і Віталій Гончаренко прочитали розписаний по ролях текст, заявивши, що у 2013-2014 роках вони "виконували свій конституційний обов'язок", поскаржились на переслідування з боку влади, а також заявили, що "знаходитися в Україні їм стало просто небезпечно".

Як повідомлялося, 6 квітня Апеляційний суд ухвалив рішення звільнити екс-"беркутівця" Віталія Гончаренка, підозрюваного у вбивстві 3 людей 18 лютого 2014 року під час Євромайдану, з-під варти під особисте зобов'язання.

Як відомо, Гончаренка разом з ще трьома екс-бійцями "Беркута" затримали в червні 2016 року в Харкові. Усі четверо на момент затримання працювали у поліції.

Двох із них – Олександра Бєлова та Віталія Гончаренка – підозрюють у вбивстві трьох майданівців 18 лютого 2014 у Кріпосному провулку, ще двох  – у тому, що вони скинули з колонади на вулиці Грушевського 20 січня 2014 року двох мітингувальників.

Нагадаємо, активіст Майдану, згодом боєць "Донбасу" Дмитро Різніченко з десятком людей у центрі Києва влаштували "просто мітинг і ходу в пам'ять подій на Грушевського".

Коли почали символічно палити шину біля постаменту покійного білоруса Михайла Жизневського, на них "наїхали" правоохоронці. Різніченко розповів власну версію сутичок на Грушевського 19 січня.

Другие новости