ПоддержатьУкраїнська

Чиновники "Укргазвидобування" незаконно привласнили майже 96 мільйонів гривень

StopCor
StopCor

StopCor

Чиновники 'Укргазвидобування' незаконно привласнили майже 96 мільйонів гривень

Співробітники служби безпеки України повідомили, що чиновники "Укргазвидобування" розкрали майже 96 мільйонів гривень.

Про це розповіли в прес-службі СБУ.

"Правоохоронці встановили, що чиновники головного офісу Укргазвидобування та регіональних філій товариства за змовою с комерційними структурами організували механізм розкрадання грошей компанії через надання охоронних послуг", – йдеться в повідомленні.

У СБУ відзначили, що законом заборонено здійснення охорони особливо важливих об'єктів державної власності приватними структурами. Правоохоронці з'ясували, що для легалізації оборудки чиновники уклали договори з двома приватними охоронними структурами. Зараз силовики проводять санкціоновані обшуки у приміщеннях ПАТ "Укргазвидобування" у Києві, Полтаві та офісах приватних комерційних структур.

"Чиновники незаконно перерахували комерсантам понад дев'яносто п'ять мільйонів гривень, які потім перевели у готівку та привласнили учасники оборудки", – повідомили у відомстві.

Раніше повідомлялося, що оперативники управління захисту економіки Чернігівщини виявили, що посадові особи комунального підприємства Чернігова присвоїли більш як 33 мільйонів гривень державних субвенцій.

Нагадуємо, Міністерство внутрішніх справ України повідомило, що правоохоронці викрили схему розкрадання бюджету чиновниками на загальну суму 280 мільйонів гривень.

Другие новости