ПоддержатьУкраїнська

Чоловік, який замовив вбивство адвоката, постане перед судом

StopCor
StopCor

StopCor

Чоловік, який замовив вбивство адвоката, постане перед судом

14 листопада 2019 року на території Київської області обвинуваченого було затримано під час передачі кілеру частини від обіцяної винагороди – 49 тисяч гривень. За скоєння цього злочину йому може загрожувати до 15-ти років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Чоловік, який замовив вбивство адвоката, постане перед судом

На початку жовтня поліцейські отримали інформацію про підготовку замовного вбивства та пошук кілера для ліквідації жертви. Під час її відпрацювання було встановлено особу майбутньої жертви, організатора злочину та безпосередньо виконавця. 

Організатором виявився мешканець Львівщини. Переслідуючи корисливі мотиви, він підшукав виконавця злочину та пообіцяв заплатити за вбивство керівника адвокатського бюро 7 тисяч доларів США. Смерть адвоката давала можливість фігурантові заволодіти його майном. 

Чоловік, який замовив вбивство адвоката, постане перед судом

Операція з попередження замовного вбивства та затримання його організатора проходила під контролем правоохоронців – від початку проведення перемовин між організатором та виконавцем, інсценування вбивства до затримання фігурантів. 

Слідчі Головного управління Нацполіції у Львівській області, оперативники управління стратегічних розслідувань у Львівській області Нацполіції спільно з прокуратурою Львівщини задокументували факт передачі частини коштів, а саме 1200 доларів США на так звані поточні витрати та придбання зброї. Під час передачі грошей організатор надав кілеру фото та необхідні дані про потенційну жертву. 

13 листопада правоохоронці провели інсценування особливо тяжкого злочину. Організатор отримав фото з місця вбивства як доказ виконаного «завдання», а наступного дня його затримали під час передачі виконавцю частини від обіцяної винагороди – 49 тисяч гривень.

Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено, обвинувальний акт з матеріалами справи скеровано до Стрийського міськрайонного суду. Організатору злочину інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого п. 11 ч. 2 ст. 115 (замовне вбивство) Кримінального кодексу України.

Обвинуваченому може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне ув’язнення.

Обвинувачений знаходиться під вартою.

https://www.youtube.com/watch?v=WSCD-ysmaGw

Департамент стратегічних розслідувань

Національної поліції України

Другие новости