ПоддержатьУкраїнська

ДБР розслідує обставини загибелі військовослужбовця на Донеччині

StopCor
StopCor

StopCor

ДБР розслідує обставини загибелі військовослужбовця на Донеччині

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Краматорську, розслідують обставини загибелі військовослужбовця-контрактника та поранення вісьмох військовослужбовців Збройних сил України, що сталося внаслідок порушення правил поводженні зі зброєю (ч. 2 ст. 414 Кримінального кодексу України).

За попередньою інформацією, 14 квітня 2020 року близько 11 год. 40 хв. у ході проведення планових навчальних стрільб з 82-мм міномету, що проходили на одному з військових полігонів на території Донецької області, стався вибух міномету. Під час вибуху 24-річний старший солдат роти спеціального призначення загону спеціальних операцій загинув. Вісім військовослужбовців, які знаходилися неподалік від міномету, отримали тілесні ушкодження різного ступеню.

Проводиться огляд місця події, допит учасників та очевидців події, а також слідчі експерименти. Готуються клопотання про призначення відповідних експертиз.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює військова прокуратура Донецького гарнізону військової прокуратури об'єднаних сил.

Другие новости